Gallupeja johtava Joe Biden joutui demokraattien vaaliväittelyn silmätikuksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvallat
Yhteinen sävel löytyi yhteisestä vihollisesta
Yhdysvalloissa ex-varapresidentti Joe Biden joutui illan televisioväittelyssä muiden demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevien hampaisiin. Mielipidemittauksia johtavaa Bidenia kritisoitiin muun muassa siitä, ettei tämä ole pysynyt muuttuvan demokraattipuolueen vauhdissa mukana, kertoo Washington Post.

Senaattori Kirsten Gillibrand viittasi Bidenin julkaisemaan vieraskynäkirjoitukseen, jossa Biden Gillibrandin mukaan väitti, että naisten työskentely perheen ulkopuolella heikentää perhettä. Biden puolustautui sanomalla, että kirjoituksen julkaisusta on pitkä aika.

Väittelyn toinen kärkiehdokas, senaattori Kamala Harris, haastoi Bidenia jälleen tämän tekosista 1970-luvulla ja syytti tätä veljeilystä rotuerottelua kannattavien senaattorien kanssa.

– Varapresidentti on edelleen epäonnistunut tunnustamaan, että oli väärin ottaa asema, jonka hän silloin otti, Harris sanoi.

Biden tunnetaan maltillisena demokraattina, eikä hän ole esimerkiksi kannattanut radikaaleja terveydenhuoltouudistuksia.
Trumpille kovaa kritiikkiä

Kilpakumppanit kritisoivat Bidenia myös siitä, ettei tämä ole onnistunut muodostamaan jämäkkää kantaa laittomasta maahanmuutosta, vaikka aihe on puhuttanut Yhdysvaltain politiikassa valtavasti.

Detroitissa järjestetyssä vaaliväittelyssä kisasi kymmenen presidentiksi haluavaa demokraattia. Toiset kymmenen ehdokasta väittelivät vastaavassa tilaisuudessa päivää aiemmin.

Keskiviikon väittelijät löysivät vahvimman yhteisen sävelen tuomitessaan istuvan presidentin Donald Trumpin toimia.

Senaattori Cory Booker kutsui presidenttiä "kansankiihottajaksi". Kisan ainut latinoedustaja Julian Castro nimitti Trumpia suoraan "rasistiksi".

– Herra presidentti, tehdään muutama asia selväksi. Me rakastamme tätä maata, emme ole menossa mihinkään, olemme täällä jäädäksemme, emmekä missään nimessä jätä maatamme sinulle, Biden runoili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt