Valtatiemurhista epäiltyjä poikia jahtaava Kanadan poliisi teki päätöksen, jota ”uhrien perheet eivät olisi halunneet kuulla”

rac

Julkaistu:

Kanada
Epäiltyjä etsivien poliisien määrää vähennetään 40:een.
Kanadan poliisi supistaa kahden murhaepäillyn etsintöjä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kam McLeodia, 19, ja Bryer Schmegelskyä, 18, on etsitty viikon ajan intensiivisesti syrjäseudulta Manitoban provinssissa. Port Albernista, Brittiläisestä Kolumbiasta kotoisin olevia nuorukaisia epäillään kolmen ihmisen murhaamisesta.

Lukuisat poliisit ovat etsineet kaksikkoa metsästä koirien kanssa. Myös droneja, helikoptereita ja lentokoneita – mukaan lukien järeitä Hercules-koneita on käytetty etsinnöissä.

McLeodista ja Schmegelskystä tehtiin viime viikolla kaksi havaintoa pienessä Gillamin kylässä.

Nyt Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi (RCMP) vähentää etsijöiden määrää 40:een. Poliisia etsinnöissä tukeneet Kanadan asevoimat ja ilmavoimat jäävät kokonaan pois.

– Tiedän, että tämän päivän uutinen ei ole se, jonka uhrien perheet ja Manitoban ihmiset halusivat kuulla, poliisin edustaja Jane MacLatchy totesi.

– Tämä on kuitenkin aina mahdollista, kun tehdään etsintää laajassa ja vaikeassa maastossa.

Poliisi on käynyt läpi noin 11 000 neliökilometrin alueen. Samalla on tarkastettu noin 500 taloa ja tyhjää rakennusta.

– Vaikka etsintää Manitoban pohjoisosassa supistetaan, se ei ole ohi, eikä sitä lopeteta ennen kuin asiaan saadaan ratkaisu, korosti MacLatchy.

McLeodia ja Schmegelskyä vastaan on jo nostettu syyte kasvitieteen professorin Leonard Dyckin, 64, toisen asteen murhasta. Tämän ruumis löydettiin Dease Lakesta läheltä kaksikon hylkäämää autoa 19. heinäkuuta.

Heitä epäillään myös yhdysvaltalaisen Chynna Deesen, 24, ja tämän australialaisen poikaystävän Lucas Fowlerin, 23, murhista, jotka tapahtuivat 500 kilometrin päässä.

– Sieltä on vaikea löytää joku, joka ei halua tulla löydetyksi. Mielestäni olemme tehneet kaiken mitä pystymme. Aloimme heti tehdä kaikkemme tämän asian suhteen, kun kuulimme siitä, MacLatchy sanoi.

Viranomaisten mukaan epäillyt ovat voineet saada ulkopuolista apua poistuessaan Gillamin alueelta.