Vartijat pysäyttivät tietämättään Kanadan valtatie­murhista jahdatut pojat, mutta päästivät heidät jatkamaan matkaa

rac

Julkaistu:

Poliisi on paljastanut uusia yksityiskohtia etsinnöistä, jotka liittyvät koko Kanadaa järkyttäneiden valtatiesurmien tutkintaan.
Kolmesta murhasta epäillyt Kam McLeod,19, ja Bryer Schmegelsky, 18, joita poliisi on viime päivinä etsinyt Manitoban provinssista yli 2 000 kilometrin päästä murhapaikalta, joutuivat järjestyksenvalvojien pysäyttämiksi vain päivää ennen kuin poliisi aloitti virallisesti heidän etsintänsä, kertoo Fox News.

Nuorukaisia epäillään kolmen ihmisen surmaamisesta.

Maanantaina paljastui, että kaksikon ajoneuvo pysäytettiin rutiinitarkastuksen aikana lähellä Split Lake -järveä Manitoban provinssissa, kertoo Kanadan Global News.

Alueelta on noin 169 kilometrin matka Gillamiin, jossa poliisi suorittaa parhaillaan etsintäoperaatiota.

Alueen alkuperäiskansojen järjestyksenvalvojiin kuuluva Albert Saunders kertoi Daily Mailille kohtaamisesta miesten kanssa heinäkuun 22. päivä.

Hän kertoo, että teini-ikäiset ajoivat liikenteen tarkastuspisteen ohi, jossa Saunders ja toinen vartija päivystivät.

Nuoret liikkuivat anastetulla harmaalla Toyota RAV4:lla , jota ei vielä silloin ollut ilmoitettu varastetuksi yhdeltä poikien epäillyltä uhrilta.

– En tiennyt, että heitä etsitään, ennen kuin poliisi julkaisi heistä kuvat seuraavana päivänä, Saunders sanoo.

Vartijat pysäyttivät kaksikon tarkistaakseen ajoneuvon huumeiden ja alkoholin varalta, mitkä tehtävät kuuluvat järjestyksenvalvojille alueella. Valvojat toimivat aseistamattomina.

Saunders kuvailee kaksikon olleen peloissaan, kun hän lähestyi miehiä ja kertoo, että McLead pyyteli jatkuvasti anteeksi.

Vartijan mukaan autossa ei ollut aseita. Hän löysi autosta ainoastaan selviytymispakkauksia ja karttoja.

Kaksikko ei paljastanut matkansa määränpäätä, vaan sanoivat tulleensa Vancouverin suunnasta.

– Kun sitten myöhemmin sain tietää, keitä he olivat, niin tajusin, että olisin voinut tulla ammutuksi tai meille olisi voinut sattua jotain.

Saunders kertoo Daily Mailille, että on miettinyt kohtaamista usein tapahtumien jälkeen.


Yhdysvaltalainen Chynna Deese, 24, ja hänen australialaisen poikaystävänsä Lucas Fowler, 23 löydettiin ammuttuina syrjäiseltä valtatieltä Kanadan Brittiläisessä Columbiassa 15. heinäkuuta.

Neljä päivää myöhemmin poliisi löysi 500 kilometrin päästä valtatieltä vancouverlaisen Leonard Dyckin, 64, ruumiin sekä poikien palaneen auton.

Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi (RCMP) uskoo, että Schmegelsky ja McLeod piileskelevät Manitoban provinssissa York Landingin kylän lähistöllä. Sunnuntaina poliisi sai vihjeen paikalla liikkuvasta kaksikosta, joista saadut havainnot sopivat tuntomerkkeihin. Maanantaina poliisi kuitenkin ilmoitti, etteivät he ole voineet varmistaa havaintoa.


Juttua muokattu kauttaaltaan 31.7.2019 kello 23.07. Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, poliisi ei pysäyttänyt poikia vaan paikalliset järjestyksenvalvojat.