Jari bongasi viisi sotalaivaa ja sukellusveneen Viron aluevesirajalla – ”Ei se ihan jokapäiväistä ole”

Laivoja vastassa oli kolme Viron rannikkolaivaston alusta.

Sotalaivoja keskiviikkoaamuna Suomenlahdella Viron aluevesirajan tuntumassa. Sukellusvene kuvassa oikeassa reunassa.

31.7.2019 8:41

Tallinnasta Helsinkiin laivalla matkustanut hyvinkääläinen Jari Muukkonen, 53, bongasi varhain keskiviikkoaamuna Viron aluevesirajalla viisi sotalaivaa ja sukellusveneen.

– Pitkään ihmettelin, että mitähän nuo on. Kun tultiin lähemmäksi niin hiffasin, että nämähän on sotalaivoja, Muukkonen kertoo.

Hän arvelee, että laivat ovat venäläisiä. Niitä vastapäätä oli Muukkosen mukaan kolme Viron rannikkolaivaa. Hän ei kuitenkaan erottanut kaukaa laivojen tunnuksia.

– Eihän ne ketään muita voi olla kuin venäläisiä. Siinä oli sukellusvenekin. Tuskin ketään muita kiinnostaa tuollaista tehdä kuin venäläisiä, Muukkonen sanoo.

Muukkonen kertoo hämmentyneensä tilanteesta. Hän kertoo matkustaneensa työkseen paljon Viron ja Suomen välillä, mutta on nähnyt sukellusveneen vain kerran aiemmin.

– Ei se ihan jokapäiväistä ole, että ne pulpahtaa pintaan tässä Itämerellä.

– Kyllä minä ihmettelin, että mitä ne siinä parkissa tekee. Voimien näyttöähän se on. Joku on jossain liikkeellä, kun Venäjän armeijalla on tuollainen arsenaali aluevesien rajalla. Eihän ne siinä huvikseen ole sukellusveneen ja viiden laivan kanssa, Muukkonen sanoo.

Ilta-Sanomien lukija arvelee kuvaamiensa alusten olevan venäläisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?