Dubain prinsessa Haya nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa pakonsa jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Dubain hallitsijan vaimo Haya nähtiin julkisuudessa ensimmäistä kertaa pakohuhujen jälkeen – prinsessa kuvattiin oikeustalolla Lontoossa

Uutiset prinsessa Hayan paosta levisivät viime kuussa. Hänet nähtiin edellisen kerran julkisuudessa toukokuun puolivälissä.

30.7.2019 17:41

Dubain hallitsijan sheikki Mohammed bin Rashid al-Maktoumin puoliso, prinsessa Haya bint al-Hussein, on nähty ensimmäistä kertaa julkisuudessa sen jälkeen, kun uutiset hänen paostaan levisivät maailmalla. Haya kuvattiin oikeustalon edessä Lontoossa, Britanniassa tiistaina.

Vuonna 2004 avioitunut pari kiistelee oikeudessa kahdesta lapsestaan. Pariskunnalla on vuonna 2007 syntynyt tytär ja vuonna 2012 syntynyt poika.

– Kanteessa on kyse heidän liittonsa kahden lapsen hyvinvoinnista. Kiistassa ei ole kyse avioerosta eikä talousasioista, perheoikeuden osaston edustaja sir Andrew McFarlane kertoi aiemmin medialle.

Uutistoimisto PA:n mukaan Haya hakee lapsilleen suojaan pakkoavioliitolta, AFP uutisoi.

Asiasta pidetään kuuleminen vielä keskiviikkona.

Prinsessa Haya (oik.) kuvattiin saapumassa oikeustalolle tiistaina.­

Prinsessa Hayan on kerrottu lähteneen kesäkuussa Dubaista. Huomiota herätti se, ettei esteratsastajana uraa luonutta prinsessaa ei nähty Ascotin laukkakilpailuissa Britanniassa kesäkuussa. Hevospiireissä tunnettu Haya on kuulunut laukkakilpailun vakiovieraisiin. Hänet oli nähty edellisen kerran julkisuudessa toukokuun puolivälissä.

Prinsessan uutisoitiin ensin hakeneen turvapaikkaa Saksasta, mutta tällä hetkellä hän on Britanniassa. Telegraphin lähteiden mukaan Haya ei ole hakenut turvapaikkaa Britanniasta, mutta prinsessa toivoo voivansa jäädä maahan.

Prinsessa Haya nähtiin edellisen kerran julkisuudessa toukokuussa.­

BBC uutisoi aiemmin, että Haya jätti Dubain, koska pelkäsi henkensä edestä. Taustalla oli BBC:n lähteiden mukaan sheikin tyttären Latifa bint Mohammed al-Maktoumin pakoyritys. Latifa pakeni suomalaisen Tiina Jauhiaisen ja ranskalaisen ex-agentin avulla Dubaista. Hän jäi kuitenkin pian kiinni ja vietiin takaisin Dubaihin.

Brittimediassa on väitetty myös, että Dubain hallitsija ja tämän vaimo olisivat eronneet, kun prinsessalla oli ollut ”epäsopivaa kontaktia” brittihenkivartijaansa, Daily Mail kertoo. Väitteitä ei ole kuitenkaan vahvistettu.

Haya on Jordanian nykyisen kuninkaan Abdullah II:n siskopuoli. Hayan isä oli Jordanian kuningas Hussein ja hänen äitinsä oli Husseinin kolmas vaimo Alia.

Dubain hallitsija kuvattuna vaimonsa kanssa kolme vuotta sitten.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?