Poliisi Kalifornian festivaaliampumisesta: 4 kuollut, toista epäiltyä etsitään

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvallat
Silminnäkijän mukaan kolmekymppinen mies alkoi ampua sattumanvaraisesti ympäriinsä. Epäiltyjä on kuitenkin mahdollisesti kaksi.
Kaliforniassa Yhdysvalloissa sunnuntaina tapahtuneen ja useita kuolonuhreja aiheuttaneen ampumisen yksityiskohdat ovat täsmentyneet. Tapahtumapaikka on Gilroy, joka sijaitsee Kaliforniassa Santa Claran piirikunnassa, noin 50 kilometriä San Josen kaupungista kaakkoon. Poliisi on kehottanut ihmisiä pysymään poissa tapahtumapaikalta.

Poliisi piti tiedotustilaisuuden tapahtumista. Tutkinta on poliisin mukaan täysin alkuvaiheessa.

– Ampuminen alkoi noin kello 17.40 iltapäivällä paikallista aikaa. Poliisi ampui yhden epäillyn kuoliaaksi ja toista etsitään yhä. Ampumisessa kuoli neljä ihmistä ja 15 on loukkaantunut, Scot Smithee poliisista kertoi.

Yksi neljästä kuolleesta on epäilty ampuja.

– Epäillyn ampujan uskotaan päässeen alueelle leikkaamalla aukon aitaan, joka esti pääsyn festivaalialueelle.

Poliisin mukaan ampuja käytti jonkinlaista kivääriä. Hänet saatiin kiinni lähes heti hälytyksen tultua.

– Kiinniottamiseen meni noin minuutti.
ABC:n toimittaja Luz Peña kertoo Twitterissä, miten ampujaa piileskellyt Litzy Munguia otti kuvan epäillyn ampujan kiinnisaamisesta.

Tiedotustilaisuus on päättynyt.

Lue lisää: Ammuskelu festivaaleilla Kaliforniassa: Kolme kuollut, useita haavoittunut

NBC Bay Arean haastattelema silminnäkijä Julissa Contreras kertoo, että hän näki noin kolmekymppisen miehen ampuvan aseella, joka tulitti 3–4 laukausta sekunnissa. Silminnäkijän mukaan mies ampui sattumanvaraisesti ympäriinsä.