Ammuskelu festivaaleilla Kaliforniassa: Kolme kuollut, useita haavoittunut

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvallat
Kaliforniassa on sunnuntaina tapahtunut useita kuolonuhreja aiheuttanut ammuskelu.
Uutistoimisto Reutersin mukaan välikohtaus tapahtui Gilroyssa järjestettyjen ruokafestivaalien yhteydessä Kalifornian osavaltiossa. Tapahtumapaikka sijaitsee noin 50 kilometriä San Josen kaupungista kaakkoon.

Poliisin mukaan kuolonuhreja on useita.
Viranomaisten illalla järjestämässä tiedotustilaisuudessa kuolonuhrien määräksi kerrottiin kolme. Alun perin NBC News kertoi, jopa viidestä uhrista ja CNN:n puolestaan vain yhdestä. Loukkaantuneita kerrotaan olevan ainakin 12.

Reutersin mukaan tapahtumapaikalla puhkesi täysi sekasorto, kun festivaalialueelta alkoi kuulua ammuskelua. Pikaviestipalvelu Twitteriin on ladattu useita videoita, joilla näkyy, kuinka ihmiset juoksevat hädissään pakoon ja taustalta kuuluu laukausten ääniä.

Paniikki näkyy myös yllä olevalla, uutistoimisto Reutersin julkaisemalla videolla.

Monien paikalla olleiden kerrotaan luulleen laukausten ääniä alun perin ilotulitukseksi, mutta maahan lyyhistyneiden ja veristen ihmisten näkeminen kertoi kyseen olevan jostain vakavammasta.

NBC Newsin haastattelema silminnäkijä kertoo, että ampuja olisi noin 30-vuotias, valkoinen mies, joka oli varustautunut kiväärillä.

Toinen silminnäkijä mainitsee havainneensa jotain olevan tekeillä, kun hän tunsi luodin lentävän aivan päänsä vierestä. Kun silminnäkijä kääntyi ympäri, hän näki kaikkien lähistöllä juoksevan.

Vielä varhain aamulla Suomen aikaa poliisi ei ollut kertonut kiinniotetuista ja tilanteen kuvailtiin olevan edelleen aktiivinen. Poliisi on kehottanut ihmisiä pysymään poissa tapahtumapaikalta.

Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan yksi epäilty olisi ammuttu kuoliaaksi ja toista etsittäisiin yhä.
Christmas Hill Park -aluella Gilroyssa on perjantaista lähtien ollut käynnissä Gilroy Garlic Festival -niminen tapahtuma. Festivaalinjärjestäjä kertoo verkkosivuillaan, että kaikenlaisten aseiden tuominen tapahtuma-alueelle on kiellettyä.


Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom on luonnehtinut tapausta hirvittäväksi ja kertoo koko osavaltion pitävän Gilroyn puolia.