Valtatiemurhista epäiltyjä kanadalaispoikia etsitään nyt syvältä metsästä ja hylätyistä taloista – mukaan myös ilmavoimat

rac

Julkaistu:

Teinipojat pakoilevat poliiseja Kanadan syrjäseudulla. Heitä etsitään kolmesta murhasta.
Valtatiemurhista etsityt teinipojat saattavat olla valeasuissa, epäilee poikia monta päivää metsästä etsinyt Kanadan poliisi.

Kam McLeod, 19, ja Bryer Schmegelsky, 18, on viimeksi nähty Gillamin kunnan alueella Manitobassa. Kivenheiton päässä Hudsoninlahden itärannalta sijaitsevassa Gillamissa on 1 300 asukasta, metsiä, soita ja satoja tyhjillään olevia rakennuksia.

Kymmenet poliisit etsivät poikia metsästä koirien kanssa. Myös droneja, helikoptereita ja lentokoneita – mukaan lukien järeitä Hercules-koneita käytetään etsinnöissä.Poliisi epäilee, että sivullinen on tietämättömyyttään auttanut poikia lähtemään alueelta. Nyt poliisi kiertää alueella rakennus rakennukselta tutkimassa ja kyselemässä havaintoja.Ajomatkaa Gillamiin Brittiläisestä Kolumbiasta maan itärannalta on ainakin 3 000 kilometriä. Poikia epäillään Chyanna Deesen, 24, Lucas Fowlerin, 23, ja Leonard Dyckin, 64, murhista. Yhdysvaltalais-australialainen nuoripari löydettiin valtatieltä ammuttuina 15.7. Neljä päivää myöhemmin poliisi löysi 500 kilometrin päästä valtatieltä vancouverlaisen Leonard Dyckin ruumiin sekä poikien palaneen auton.

Alun perin poikia etsittiin kadonneina, mutta tällä viikolla etsinnöissä tuli käänne, ja poliisi ilmoitti etsivänsä poikia syyllisinä murhiin.

– Jos näet heitä, älä lähesty, älä toimi, ja soita heti 911:een, sanoi Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin edustaja Janelle Shoihet.
Poliisit löysivät Gillamin läheltä tiistaina palaneen auton, jonka he päättelivät kuuluneen pojille. Maanantaina heidän oli nähty ajavan viereisessä Saskatchewanin provinssissa harmaalla Toyotalla. Manitoban poliisi on julkaissut Twitterissä turvallisuuskameravideon, jossa pojat ovat kaupassa Meadow Lakessa.

BBC:n haastattelema FBI:n panttivankineuvottelijana toiminut Clint Van Zandt pitää poikia arvaamattomina.

– Nämä kaksi voivat muuttua hetkessä – he voivat tulla esiin ja antautua tai he voivat tulla esiin ampuen, hän arvioi.

Bryer Schmegelskyn isä on kertonut medialle, ettei usko enää näkevänsä poikaansa elossa. Hän uskoo, että jahti päättyy joko siihen, että poika kuolee poliisin luoteihin tai tämä tappaa itse itsensä.