Kymmenien alaikäisten seksikaupasta ja hyväksikäytöstä syytetty miljonääri Epstein löytyi tajuttomana sellistään

Julkaistu:

Alaikäisten tyttöjen seksikaupasta syytetty amerikkalaismiljonääri kiidätettiin vankilasta sairaalaan.
Kymmenien alaikäisten tyttöjen seksikaupasta ja hyväksikäytöstä syytetty miljonääri Jeffrey Epstein löydettiin tiistaina illalla puolitajuttomana sellistään vankilassa New Yorkissa. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Epsteinillä oli vammoja niskassa ja kasvot sinersivät.

Epstein vietiin hoitoon sairaalaan eikä hänen vammojensa vakavuus ole tiedossa, kertoo Reuters.

NBC:n News 4 -kanavan lähteiden mukaan Epstein oli saattanut yrittää hirttää itsensä, mutta toisen lähteen mukaan vammat eivät olisi vakavia ja ehkä vain Epsteinin yritys saada siirto pois vankilasta. Hän on vaatinut vapauttamista takuita vastaan, mutta oikeus ei suostunut siihen.

Kanavan mukaan ei myöskään ole pois suljettu mahdollisuutta, että Epstein olisi joutunut toisen vangin pahoinpitelemäksi.
Epstein pidätettiin heinäkuun alussa epäiltynä seksikaupasta ja hyväksikäytöstä, jonka uhreina oli kymmeniä alaikäisiä tyttöjä vuosien 2002–2005 aikana. Häntä uhkaa jopa 45 vuoden vankeustuomio.

Viime viikolla tuomari eväsi Epsteinin mahdollisuuden päästä vapaaksi takuita vastaan. Tuomari arvioi, että Epstein voisi yrittää kadota, sillä liikemiehellä on yksityislentokone, ja lisäksi hänen kotoaan on löytynyt väärennetty Australian passi ja 70 000 dollaria käteistä.

Epsteinin asianajajat ovat vaatineet miehelle mahdollisuutta kotiarestiin jalkapannalla ja poliisin videovalvonnalla.

Epstein sai uhreikseen joutuneet nuoret tytöt tuomaan luokseen lisää tyttöjä ja loi siten laajan verkoston alaikäisiä uhreja.

Osa tytöistä oli köyhistä perheistä ja erityisen haavoittuvassa asemassa. Nuorimmat heistä olivat vain 14-vuotiaita.
66-vuotias Epstein on jo aiemmin tuomittu vastaavista teoista samalla ajanjaksolla.

Vuonna 2007 hän tunnusti oikeudessa syyllistyneensä alaikäisten seksikauppaa koskeviin rikoksiin. Tehtyään sopimuksen syyttäjän kanssa hän sai lievennetyn, vain 13 kuukauden vankeustuomion.

Sopimusta on pidetty ääriesimerkkinä siitä, kuinka vähällä varakas ja vaikutusvaltainen mies voi Yhdysvaltain oikeusjärjestelmässä päästä.

Epsteinin ystäväpiiriin kuuluu poliitikkoja, kuninkaallisia ja muita julkisuuden henkilöitä. Hän on kutsunut vaikutusvaltaista tuttavapiiriään ”kokoelmaksi”.

Investointipankkiirin ystäviin lukeutuvat muun muassa Donald Trump ja Bill Clinton.