Kanadan valtatiekuolemien tutkinnassa käänne, joka muuttaa kaiken – poliisi jahtaa kahta teiniä, voivat olla vaarallisia

Julkaistu:

Nuoripari löytyi kuolleena syrjäiseltä valtatieltä, sitten löytyi kuollut mies ja pian katosi kaksi teiniä samalla seudulla. Tapaukset kuohuttavat Kanadaa.
Kuolemia ja katoamisia syrjäisellä valtatiellä – tiistaina poliisi kertoi uudesta käänteestä, joka muuttaa tapausten tutkinnan kertaheitolla: Kahta kadonnutta teiniä epäillään kolmesta murhasta. Syrjäisen valtatien tapahtumien epäillään siis vahvasti liittyvän toisiinsa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaikki alkoi viime viikon maanantaina, kun yhdysvaltalainen Chynna Deese, 24, ja hänen australialainen poikaystävänsä Lucas Fowler, 23, löydettiin kuolleina syrjäiseltä valtatieltä Brittiläisessä Kolumbiassa. Poliisilla kesti kolme päivää tunnistaa ruumiit. Paikalta löydettiin myös Chevrolet-merkkinen auto.

Neljä päivää ruumiiden löytymisen jälkeen poliisi aloitti 19-vuotiaan Kam McLeodin ja 18-vuotiaan Bryer Schmegelskyn etsinnät, kun heidän ajoneuvonsa löydettiin liekeissä lähellä Dease Laken kaupunkia. Nuoret olivat olleet matkustamassa Whitehorsen kaupunkiin Yukoniin etsiäkseen töitä.

Etsintöjen aikana löytyi miehen ruumis, joka ei kuitenkaan ollut McLeondin eikä Schmegelskyn. Ruumista ei ole vieläkään tunnistettu.

Poliisi kertoi tiistaina, että kadonneita teinejä Kam McLeodia ja Bryer Schmegelskya epäillään Chynna Deesen ja Lucas Fowlerin sekä kuolleena löytyneen tunnistamattoman miehen murhista.

Viimeinen havainto teineistä on pohjoisesta Saskatchewanista, kun he ajoivat vuosimallin 2011 harmaata Toyota RAV4 –mallista autoa. Poliisin mukaan ei ole tiedossa ovatko McLeod ja Schmegelsky aseistautuneita ja mitkä ovat heidän motiivinsa.

Poliisi julkaisi epäiltyjen kuvat Twitterissä. Poliisi pitää epäiltyjä vaarallisina ja kehottaa ihmisiä olemaan lähestymättä heitä ja soittamaan välittömästi hätänumeroon, mikäli heidät havaitaan.
– Uskomme, että he jatkavat yhä matkaansa. Emme tiedä mahdollista määränpäätä, sanoo Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin tiedottaja Janelle Shoihet uutistoimisto AFP:n mukaan.

Poliisi oli jo aiemmin sanonut olevan epätavallista, että kyseisellä alueella pohjoisessa Brittiläisessä Kolumbiassa on käynnissä samanaikaisesti useampia suuria tämänkaltaisia tutkintoja ja arveli tapausten liittyvän toisiinsa. Tiistaina poliisi ilmoitti suoraan, että tapauksilla on mahdollisesti vahva yhteys.

Guardian-lehden mukaan kuolleena löydetty nuoripari oli tavannut toisensa hostellissa Kroatiassa vuonna 2017. Sen jälkeen he olivat matkustelleet yhdessä. Fowler asui Kanadassa, ja Deese oli käymässä hänen luonaan. Parin tarkoituksena oli vierailla maan kaikissa kansallispuistoissa.

– He olivat suunnitelleet reittinsä. Ja ymmärrykseni mukaan auto meni rikki, ja silloin tragedia tapahtui, Deesen Sheila-äiti kertoi aiemmin WSOC:lle.

Läheisten mukaan pari oli syvästi rakastunut. He tapasivat matkailun merkeissä, ja sitä he vain tekivät – matkustelivat.