Ministeri Harakka: ”Johnsonilla tai ilman brexit on aiheuttanut ja aiheuttaa eurooppalaisessa perheessämme vipinää” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ministeri Harakka: ”Johnsonilla tai ilman brexit on aiheuttanut ja aiheuttaa eurooppalaisessa perheessämme vipinää”

Työministeri Timo Harakka tiedotustilaisuudessaan työllisyydestä Helsingissä 23. heinäkuuta 2019.

Työministeri Timo Harakka tiedotustilaisuudessaan työllisyydestä Helsingissä 23. heinäkuuta 2019.

Julkaistu: 23.7.2019 17:29

Harakan arvion mukaan vaihtoehtoja on nyt kaksi.

Työministeri Timo Harakka (sd.) odottaa mielenkiinnolla keskiviikkoista matkaansa Brysseliin kuullakseen, millaisia toivon tai epätoivon hetkiä Boris Johnsonin valinta Britannian pääministeriksi Euroopan parlamentissa aiheuttaa.

– Joka tapauksessa Johnsonilla tai ilman brexit on aiheuttanut ja tulee aiheuttamaan eurooppalaisessa perheessämme aikamoista vipinää, Harakka sanoo.

Hänen oman arvionsa mukaan vaihtoehtoja on kaksi.

– Joko niin, että Johnson pitää kiinni siitä, mitä hän on luvannut, josta aiheutuu erittäin myrskyisiä aikoja sekä Britannialle että Euroopalle. Tai sitten hän alkaa hiukan tasoitella näkemyksiään ja olla kompromissialttiimpi. Silloin tässä on mahdollisuus, että mitään kovin turbulenttia ei edessä olekaan.

Harakka esittelee keskiviikkona Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteitä Euroopan parlamentin työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnassa yhdessä sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) kanssa.

Tuoreimmat osastosta