Massiivinen helleaalto kärventää Yhdysvaltoja, New Yorkissa ja Washingtonissa äärimmäisen tukalaa – ”Tämä on vakava, vakava juttu” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Massiivinen helleaalto kärventää Yhdysvaltoja, New Yorkissa ja Washingtonissa äärimmäisen tukalaa – ”Tämä on vakava, vakava juttu”

Lämpötila voi tuntua paikoin jopa +46 asteelta.

Ihmiset kävelevät Washington-monumentin ohi Washington DC:n helteessä.­

21.7.2019 1:53

Miljoonat ihmiset kärvistelivät lauantaina poikkeuksellisissa helteissä Yhdysvaltojen keski- ja itäosissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Massiivinen helleaalto ulottuu Kansasista Atlantin rannikolle ja Etelä-Carolinasta Maineen. Kuumuusvaroituksia on annettu myös Kanadan itäosiin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan esimerkiksi New Yorkissa ja Washington DC:ssä lämpötilan odotettiin nousevan viikonloppuna +38 asteen tietämiin.

Kun ilmankosteus otetaan huomioon, lämpötila voi tuntua paikoin jopa +46 asteelta. New Yorkissa on avattu 500 viilennyskeskusta, joihin asukkaat voivat paeta tukalaa kuumuutta.

Lapsia hakemassa viilennystä Brooklynissä, New Yorkissa.­

– Pitäkää huolta itsestänne. Älkää menkö ulos helteeseen, jos teidän ei tarvitse. Tämä on vakava, vakava juttu, New Yorkin pormestari Bill de Blasio varoitti aiemmin AFP:n mukaan.

Ennusteiden mukaan helteet jatkuvat läpi sunnuntain. Myös Euroopassa on rikottu lämpöennätyksiä viime aikoina.

Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimusorganisaation (NOAA) raportin mukaan vuoden 2019 kesäkuu oli maailmanlaajuisesti lämpimin 140 vuoteen.

– NOAA:n viimeisimmät lämpötilamittaukset antavat tuoreita todisteita siitä, että ilmakehän hiilidioksidipäästöjen lisääntyminen horjuttaa maapallon ilmastoa nopeammin kuin tutkijat olivat odottaneet, kommentoi Exeterin yliopiston ilmastonmuutoksen professori Stephan Harrison.

Nuori nainen kastelee hattunsa National Mallilla Washington DC:ssä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?