Trump ei huomioinut ruotsalaispoliisin neuvoa – soitti Ruotsin pääministerille vangitun Asap Rockyn tilanteesta: ”Tarjouduin maksamaan takuut” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump ei huomioinut ruotsalaispoliisin neuvoa – soitti Ruotsin pääministerille vangitun Asap Rockyn tilanteesta: ”Tarjouduin maksamaan takuut”

Kuvituskuva
Julkaistu: 20.7.2019 17:30

Yhdysvaltain presidentti kehuu keskusteluaan Ruotsin pääministerin kanssa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo keskustelleensa Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin kanssa Ruotsissa vangittuna olevan räppärin Asap Rockyn tapauksesta. Räppäri, jonka oikea nimi on Rakim Mayers, pidätettiin Tukholmassa kesäkuun lopussa pahoinpitelystä epäiltynä. Hän on tällä hetkellä tutkintavankeudessa.

– Minulla oli juuri erittäin hyvä puhelinkeskustelu Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin kanssa. Hän vakuutti minulle, että amerikkalainen A$AP Rocky saa reilun kohtelun. Minä puolestani vakuutin hänelle, ettei A$AP muodosta pakoriskiä ja tarjouduin henkilökohtaisesti maksamaan hänen takuut tai vaihtoehtoisesti tiimimme jatkavat keskustelua, ja me sovimme puhuvamme uudestaan seuraavan 48 tunnin sisällä, Trump twiittasi.

Trump oli jo perjantaina ilmoittanut keskustelleensa muusikko Kanye Westin kanssa ja haluavansa puhua Löfvenin kanssa. Löfven kutsui Trumpin halua puhua ”positiiviseksi” asiaksi, SVT uutisoi.

– Ruotsissa kaikki ovat samanarvoisia lain edessä, jopa vierailijat muista maista. Ruotsalainen hallitus ei voi eikä aio yrittää vaikuttaa syyttäjiin tai tuomioistuimiin.

Ruotsalainen poliisi oli jo perjantaina twiitannut Trumpille muistutuksen siitä, etteivät poliitikot voi Ruotsissa vaikuttaa oikeusjutun etenemiseen.

– Olen pahoillani herra presidentti. Sinun täytyy kunnioittaa ruotsalaista oikeusjärjestelmää ja odottaa, että se käsittelee tapauksen. Ruotsin pääministeri ei puutu asiaan. Eikä sinunkaan pitäisi, paikallispoliisi Viktor Adolphson kirjoitti.

Tuoreimmat osastosta