Trump sanoi soittavansa Ruotsin pääministerille Asap Rockysta – poliisi vastasi: ”Pääministeri ei puutu asiaan. Eikä sinunkaan pitäisi”

Julkaistu:

Ruotsi
Ruotsalaispoliisi huomautti Aftonbladetin haastattelussa, ettei Ruotsissa poliitikko voi vaikuttaa oikeusjutun etenemiseen.
Ruotsalainen poliisi on vastannut Twitterissä Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille liittyen Tukholmassa vangitun räppärin Asap Rockyn, oikealta nimeltään Rakim Mayers, vapauttamiseen. Trump kertoi perjantaina ottavansa yhteyttä Ruotsin pääministerin Stefan Löfveniin tapauksen takia.

– Puhuin juuri Kanye Westin kanssa tämän kaverin Asap Rockyn vangitsemisesta. Aion soittaa erittäin etevälle Ruotsin pääministerille saadakseni selville, mitä voimme tehdä Asap Rockyn auttamiseksi. Niin moni ihminen haluaisi nähdä, että tämä asia ratkaistaisiin nopeasti!

Ruotsissa poliisin suurinta Twitter-tiliä ylläpitävä paikallispoliisi Viktor Adolphson kuitenkin vastasi presidentille, ettei oikeusprosessia voida nopeuttaa presidentin pyynnöstä.

– Olen pahoillani herra presidentti. Sinun täytyy kunnioittaa ruotsalaista oikeusjärjestelmää ja odottaa, että se käsittelee tapauksen. Ruotsin pääministeri ei puutu asiaan. Eikä sinunkaan pitäisi, Adolphson kirjoitti.

Perjantaina julkaistu twiitti on saanut tuhansia tykkäyksiä. Se keräsi myös yli sata kommenttia.
Adolphson kertoi Aftonbladetille, ettei tavallisesti osallistu poliittisten asioiden käsittelyyn.

– Mutta tämä kuitenkin koskee työtäni ja sitä ympäristöä, jossa toimin, joten en voinut hillitä itseäni.

– Trump antaa vaikutelman, ettei hänellä ole tietoa, miten asiat toimivat täällä, hän heittää usein lonkalta Twitterissä. Hän vaikuttaa haluavan ministerinohjausta tähän tapaukseen liittyen, mutta sehän on kiellettyä Ruotsissa.

Hieman Adolphsonin vastauksen jälkeen hänen Twitter-tilinsä suljettiin. Poliisi pääsi käsiksi tiliinsä uudelleen vasta tänään.

– En ole saanut mitään selitystä, miksi näin kävi. Niin ei ole koskaan tapahtunut aiemmin. Mutta Trumpillahan on paljon faneja. Minun teoriani on, että jotkut heistä ilmiantoivat tilini.

Asap Rocky pidätettiin pari viikkoa sitten pahoinpitelystä epäiltynä ja Tukholman käräjäoikeus päätti perjantaina, että räppäri pysyy vangittuna. Syyttäjä on huolissaan siitä, että räppäri voisi poistua maasta ja sabotoida vapaana ollessaan oikeusjuttua.

Epäillystä pahoinpitelystä on julkaistu video, jolla näkyy, miten räppäri vaikuttaa lyövän uhriaan kadulla ja heittävän toisen nuoren maahan.

Asap Rockyn manageri John Ehmann on Instagramissa väittänyt, että tilanteessa oli kyse itsepuolustuksesta. Ehmannin mukaan videolla näkyy, että räppäriä ja tämän porukkaa seurattiin ja räppäri oli sanonut, ettei hän halua ongelmia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt