Stina, 40, sai surmansa Uumajan lentoturmassa – ”Tuntuu kuin hän olisi ollut enkeli täällä maan päällä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Stina, 40, sai surmansa Uumajan lentoturmassa – ”Tuntuu kuin hän olisi ollut enkeli täällä maan päällä”

Julkaistu: 20.7.2019 9:59

Stina Hägglöfin äiti kertoo tyttärestään Aftonbladetin haastattelussa.

Yksi Uumajan viime sunnuntain lentoturmassa kuolleista laskuvarjohyppääjistä oli 40-vuotias Stina Hägglöf, kertoo Aftonbladet-lehti verkkosivuillaan.

Ruotsin poliisi ilmoitti perjantaina, että kaikki yhdeksän uhria on nyt tunnistettu. He olivat iältään 20–55-vuotiaita.

Hägglöf oli vasta hiljattain löytänyt laskuvarjohyppäämisen ja hypännyt ensimmäisen soolohyppynsä muutama viikko sitten. Yhteensä hyppyjä oli takana neljä.

– Tuntuu kuin sydämeni olisi särkynyt, kuin joku olisi repinyt sen irti kehostani. Hän oli ainoa tyttäreni. Tämä on aivan kauheaa. Elämä ei enää koskaan ole samanlaista. En tiedä, kuinka voisin koskaan saada mielenrauhan, äiti Margareta Hägglöf sanoo Aftonbladetille.

Äidin mukaan Hägglöf oli täynnä energiaa ja rakasti elämää. Hän oli muuttanut Uumajaan pari vuotta sitten ja työskenteli tukkuliikkeessä esimiestehtävissä.

– Tuntuu kuin hän olisi ollut enkeli täällä maan päällä. Hän yritti aina auttaa kaikkia joita pystyi. Hän oli aivan fantastinen ihminen.

Yksimoottorinen GippsAero GA8 Airvan nousi ilmaan Uumajan kentältä sunnuntaina iltapäivällä puoli kahden aikaan.

Kaikki kyydissä olleet ihmiset kuolivat, kun kone syöksyi pian sen jälkeen metsäiseen saareen. Silminnäkijäkertomusten mukaan syöksy oli raju.

– En nähnyt savua, mutta näin paljon peltiä putoavan taivaalta. Oli erittäin epämiellyttävää nähdä se, Göran Nyström kertoi aiemmin Expressenille.

– En ole koskaan kokenut mitään tällaista. Nyt se on verkkokalvolla. Kun näin koneen, tajusin, että siellä olevat eivät selviä.

Maahansyöksyn jälkeen kone makasi metsässä saaren pohjoispuolella toinen siipi irti. Siitä oli pudonnut paljon osia ympäristöön.

Turmakoneen osa metsässä Uumajan ulkopuolella 15. heinäkuuta 2019.

Turmakoneen osa metsässä Uumajan ulkopuolella 15. heinäkuuta 2019.

Onnettomuudessa kuoli seitsemän miestä ja kaksi naista. Kaikki uhrit asuivat Uumajassa, mutta osa oli kotoisin muista maakunnista.

Kaikki yhdeksän olivat Uumajan laskuvarjoyhdistyksen jäseniä ja Ruotsin kansalaisia. Yhdellä uhreista oli myös Yhdysvaltojen kansalaisuus.

Edelleen on epäselvää, mikä aiheutti koneen syöksymisen maahan. Pienkoneessa ei ollut mustaa laatikkoa, mikä vaikeuttaa lentoturmatukintaa.

Koneen osia kuljetetaan pois Uumajassa 15. heinäkuuta 2019.

Koneen osia kuljetetaan pois Uumajassa 15. heinäkuuta 2019.

Tuoreimmat osastosta