Kaikki yhdeksän Uumajan lento-onnettomuudessa menehtynyttä tunnistettu – nuorin uhreista vain 20-vuotias

rac

Julkaistu:

Ruotsi
Viranomaiset kertoivat uusia tietoja Uumajan lento-onnettomuuden uhreista
Ruotsin poliisi kertoi perjantaina, että Uumajan lento-onnettomuuden kaikki yhdeksän uhria on tunnistettu.

Aftonbladet uutisoi laskuvarjohyppääjien, jotka menehtyivät pienkoneen syöksyttyä saareen, olleen iältään 20–55-vuotiaita.

Turman kaikki uhrit asuivat Uumajassa, mutta osa oli kotoisin muista maakunnista.

Onnettomuudessa menehtyi seitsemän miestä ja kaksi naista. Poliisin mukaan turmassa kuolleet naiset olivat iältään 26 ja 40 vuotta. Kaikki yhdeksän olivat Uumajan laskuvarjoyhdistyksen jäseniä ja Ruotsin kansalaisia. Yhdellä uhreista oli myös Yhdysvaltojen kansalaisuus.

Poliisin mukaan muuta tiedotettavaa tässä vaiheessa tutkintaa sillä ei ole.

Viime viikon sunnuntaina kello 13.33 Gipps Aero GA8 Airvan -pienkone nousi Uumajan lentokentältä. Lentokoneen kyydissä oli kahdeksan laskuvarjohyppääjää ja lentäjä. Lähes 40 minuuttia myöhemmin kone syöksyi 4 000 metrin korkeudelta metsäiseen Stor Sandskärin saareen vain muutaman kilometrin päähän lentokentältä.

Tilanne näkyy yllä olevalla videolla.


Edelleen on epäselvää, mikä aiheutti koneen syöksymisen maahan. Pienkoneessa ei ollut mustaa laatikkoa, mikä vaikeuttaa lentoturmatukintaa.

Silminnäkijähavaintojen ja kuvien mukaan joitain koneen osia putosi koneesta ennen onnettomuutta. Ruotsin onnettomuustutkintakeskus kertoi maanantaina, että osa turmakoneen siivestä irtosi jo ilmassa.