Pohjoismaalaiset naisturistit surmattiin Marokossa – kolmelle murhaajalle kuolemantuomio

Julkaistu:

Marokko
Lisäksi neljäs mies sai elinkautisen vankeusrangaistuksen.
Marokossa kolme miestä on saanut kuolemantuomion kahden pohjoismaalaisen naisen murhasta, CNN uutisoi. Terrorisminvastainen tuomioistuin katsoi, että Abdelsamad Ejjoud, Youness Ouziad ja Rashid Afati tuomittiin norjalaisen Maren Uelandin, 28, ja tanskalaisen Louisa Jespersenin, 24, murhista.

Kolmikko oli aiemmin tunnustanut vaeltajien murhat viime joulukuussa. Miehet sanoivat tehneensä rikoksen, kun he eivät onnistuneet liittymään terrorijärjestö Isisiin. Toukokuussa Ejjoud ja Ouziad kertoivat oikeudessa hyökänneensä naisten kimppuun ja viiltäneen heiltä kurkut auki. Afati myönsi kuvanneensa veriteot.

Lisäksi neljäs mies, Abderrahman Khayali, sai elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Mikäli miehet teloitetaan, olisi kyse ensimmäisestä kerrasta sitten vuoden 1993, BBC kertoo.

Tanskassa 14 ihmistä syytetään toisen naisen murhasta kuvatun videon jakamisesta. Itä-Jyllannin poliisilaitoksen poliisitarkastaja Michael Kjeldgaard maaliskuussa, että epäiltyjen uskottiin jakaneen videota Facebookin Messengerissä ja muualla sosiaalisessa mediassa.

Ueland ja Jespersen opiskelivat yhtä aikaa yliopistossa Etelä-Norjassa ja he olivat suunnitelleet yhteistä matkaansa Marokkoon noin kuukauden ajan ennen lähtöä. Kaksikko lähti matkaan joulukuussa.

Naiset löydettiin kuolleina läheltä Imlilin kylää. Toisen ruumis löydettiin teltasta, toisen teltan ulkopuolelta.

Viimeisessä Facebook-päivityksessään Jespersen oli kysellyt ystäviltään tietoja Atlas-vuorten korkeimmasta huipusta, Toubkal-vuoresta. Imlilin kylä on monen vaellusreitin lähtökohteena ja myös Toubkal-vuoren huipulle kulkeva reitti alkaa kylästä.