Trump kehotti kongressiedustajia ”palaamaan” sinne, mistä tulivat – naispoliitikoilta täyslaidallinen presidentille: ”Tältä näyttää rasismi”

Julkaistu:

Presidentin on tulkittu suunnanneen twiittinsä neljälle naisedustajalle, jotka eivät ole valkoihoisia.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on saanut kritiikkiä osakseen twiiteistään, joissa presidentti kehottaa nimeltä mainitsemattomia kongressin demokraattiedustajia ”palaamaan” sinne, mistä tulivat. Trumpin on uskottu viittaavan edustajainhuoneessa New Yorkia edustavaan Alexandria Ocasio-Corteziin, Michigania edustavaan Rashida Tlaibiin, Minnesotaa edustavaan Ilhan Omariin ja Massachusettsin Ayanna Pressleyhin, jotka kritisoivat viime viikolla siirtolaisten pidätyskeskusten oloja, CNN kertoo.

– Niin mielenkiintoista nähdä ”edistysmielisten” demokraattien kongressiedustajien, jotka alunperin tulivat maista, joiden hallitukset ovat täydellisiä katastrofeja ja pahimpia, korruptoituneimpia ja osaamattomia koko maailmassa (jos niissä edes on toimivaa hallitusta), häijysti kertovan Yhdysvaltojen, maailman mahtavimman ja vaikutusvaltaisimman kansakunnan, kansalle, kuinka meidän hallituksen pitäisi toimia, Trump twiittasi.

– Mikseivät he mene takaisin ja auta korjaamaan niitä täysin rikkoutuneita ja rikollisuuden saastuttamia paikkoja, joista tulivat. Sitten tulkaa takaisin ja näyttäkää meille, miten se tehdään. Nämä paikat tarvitsevat apuanne, ette voi lähteä riittävän nopeasti. Olen varma, että (edustajainhuoneen demokraattijohtaja) Nancy Pelosi voi mielellään järjestää ilmaiseksi matkat.
Ocasio-Cortez, Tlaib ja Pressley ovat kaikki syntyneet Yhdysvalloissa The New York Times kertoo. Ocasio-Cortezin vanhemmat ovat Puerto Ricosta ja hän itse syntyi New Yorkissa. Pressley syntyi Cincinnatissa ja kasvoi Chicagossa. Tlaib, jonka vanhemmat ovat palestiinalaisia maahanmuuttajia, syntyi Detroitissa. Omar syntyi Somaliassa ja muutti Yhdysvaltoihin nuorena. Hänestä tuli Yhdysvaltojen kansalainen 17-vuotiaana, vuonna 2000. Trumpin on tulkittu suunnanneen viestinsä poliitikoille, jotka eivät ole valkoihoisia.


Naiset vastasivat Trumpille tiukoin sanoin Twitterissä. Tlaib kuvaili presidenttiä ”laittomaksi ja täydelliseksi epäonnistujaksi”. Pressley totesi Trumpin twiittien näyttävän, millaista on rasismi.
– Kongressin jäseninä olemme vannoneet valan Yhdysvalloille. Siksi taistelemme puolustaaksemme sitä huonoimmalta, korruptoituneimmalta ja osaamattomimmalta presidentiltä, jonka olemme koskaan nähneet, Omar kirjoitti.

– Olet vihainen, koska et voi ymmärtää Amerikkaa, johon myös me kuulumme, Alexandria Ocasio-Cortez puolestaan sanoi.

Myös monet muut demokraattipoliitikot kommentoivat Trumpin twiittejä. Esimerkiksi edustajainhuoneen puheenjohtaja, demokraattien Nancy Pelosi tuomitsi presidentin kirjoitukset.

– Kun Donald Trump kertoo neljää amerikkalaista kongressiedustajaa palaamaan kotimaihinsa, hän vahvistaa uudelleen, että hänen suunnitelmassa ”tehdä Amerikassa jälleen mahtava” on aina ollut kyse siitä, että tehdään Amerikasta jälleen valkoinen. Meidän monimuotoisuutemme on rikkautemme ja yhtenäisyys on voimamme.

Myös senaattori Cory Booker, joka pyrkii demokraattien presidenttiehdokkaaksi, kritisoi myös presidentin twiittejä.

– Olemme kuulleet tätä koko elämämme. Nyt kuulemme sen Valkoisesta talosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt