Göran kuuli kovan pamauksen ja näki, kun pienkone putosi Uumajassa: ”Tajusin, että siellä olevat eivät selviä”

rac

Julkaistu:

Yhdeksän Ruotsin kansalaista kuoli lentoturmassa Uumajassa. Yhdellä uhreista oli kaksoiskansalaisuus.
Yhdeksän ihmistä kuoli lento-onnettomuudesta Uumajassa, Ruotsissa sunnuntaina. Silminnäkijät ovat kertoneet ruotsalaismediassa kuulleensa kovan pamauksen ennen kuin pienkone putosi Storsanskärin saareen lentokentän lähellä pian nousun jälkeen.
Göran Nyströmin oli tarkoitus maalata kesämökkiään, joka sijaitsee aivan Storsandskäriä vastapäätä. Nyström kertoi Expressenille kuulleensa kovan pamauksen taivaalla, muttei aluksi nähnyt, mistä ääni oli peräisin. Pian hän kuitenkin huomasi yksimoottorisen pienkoneen syöksyvän maahan nokka edellä.

– En nähnyt savua, mutta näin paljon peltiä putoavan taivaalta. Oli erittäin epämiellyttävää nähdä se.

– En ole koskaan kokenut mitään tällaista. Nyt se on verkkokalvolla. Kun näin koneen, tajusin, että siellä olevat eivät selviä.

Henrik Sahlin oli Uumajan lentokentällä perheensä kanssa, kun kuuli erikoisen äänen. Taivaalla hän näki lentokoneen, joka oli syöksymässä maahan.

– Se näytti epätodelliselta, aivan kuin se olisi ollut mallilennokki. Sitten näimme koneen osia putoavan maahan, Sahlin kertoi Expressenille.

Lentokentän läheisyydessä asuva Anna Adolfsson oli puutarhassaan kastelemassa kukkia, kun hän kuuli yllättäen kovan pamauksen, jota seurasi erikoinen moottorinääni.

– Lentokone tuli pilvipeitteen läpi. Se pyöri ilmassa nokka suoraan maata kohti ja sitten se meni alas täällä, Adolfsson kertoi Aftonbladetille ja osoitti kohti jokea ja saarta hieman kauempana.

– Olin kauhuissani. He törmäävät. Huusin miehelleni niin kovaa kuin pystyin. ”Sinun pitää kiirehtiä, he ovat syöksyneet maahan”. Sitten soitin hätäkeskukseen ja ilmoitin asiasta.


Adolfssonin Mikael-puoliso kertoi nukkuneensa sohvalla, kun kone syöksyi mahaan. Hän heräsi vaimonsa huutoihin. Mies hyppäsi veneeseensä yhdessä poikiensa ja naapureidensa kanssa ja lähti ajamaan kohti turmapaikkaa.

– Ehdin kulkea ehkä 20–30 metriä jokea pitkin, kun lentokoneen osia rupesi putoamaan veteen meidän edessämme, Mikael Adolfsson kertoo.

Veneilijät päätyivät auttamaan pelastushenkilöä pääsemään saareen, jonne kone oli pudonnut.

Lentokentän läheisyydessä asuva 16-vuotias Axel Pettersson kertoi aiemmin Ilta-Sanomille nähneensä lentoturman. Hän oli kotona sohvalla syömässä, kun kuuli erikoiselta kuulostavan moottorin äänen.

– Menin terassille tarkistamaan, ja näin ilmassa lentokoneen, joka kiersi ympyrää nokka alaspäin hyvin nopeasti.

Pettersson otti kännykkänsä ja kuvasi maahansyöksyn videolle.

– Seisoin vain siinä ja ajattelin, että mitä helvettiä tapahtuu nyt ja mitä minun pitäisi tehdä.

Hän juoksi naapuritaloon, jossa hänen isänsä oli ja isä soitti hätäkeskukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt