Lentokone putosi Uumajan lähellä – Kaikki kyydissä olleet 9 laskuvarjohyppääjää kuolleet - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lentokone putosi Uumajan lähellä – Kaikki kyydissä olleet 9 laskuvarjohyppääjää kuolleet

Kone oli eri tyyppiä kuin Jämijärvellä pudonnut

Etsinnät käynnissä.­

14.7.2019 15:51

Laskuvarjohyppääjien pienkoneen maahansyöksyssä lähellä Ruotsin Uumajaa on tänään iltapäivällä kuollut yhdeksän ihmistä. Kaikki koneessa olleet saivat surmansa maahansyöksyssä, joka tapahtui lennon nousuvaiheessa. Kuolonuhrien kansallisuuksia ei ole vielä kerrottu.

Aftonbladetin saaman videofilmin perusteella kone syöksyi suoraan alas nokka edellä.

Kone lähti Uumajan lentokentältä Ruotsin aikaa puoli kahdelta iltapäivällä ja lennonjohto sai ilmoituksen onnettomuudesta pian kahden jälkeen.

Pelastusviranomaisten mukaan kone syöksyi Uumajanjoessa olevalle saarelle, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kaupungin lentokentältä. Koneen kappaleet ovat viranomaisten mukaan pudonneet vaikeakulkuiseen maastoon, ja poliisi on eristänyt laajan alueen vainajien etsintöjen ajaksi.

Ruotsin liikennevirasto ilmoittaa, että Uumajan ohi kulkeva junaliikenne on poliisin pyynnöstä pysäytetty.

Paikalla on paljon pelastushenkilöstöä.­

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven esitti surunvalittelunsa uhrien omaisille.

– Hallitus pitää yhteyttä asianomaisiin viranomaisiin. Nyt on tärkeää selvittää tapahtuman syy, Löfven sanoi lausunnossaan uutistoimisto TT:lle.

Laskuvarjokerhon omistama kone

Kone oli tyypiltään GippsAero GA8 Airvan, kertoo Ruotsin ilmaliikennettä hallinnoiva Swedavia. Koneen omisti paikallinen laskuvarjohyppääjien seura.

Turmakone oli eri tyyppiä kuin Suomessa laskuvarjohyppääjiä kuljettanut Comp Air 8 -tyyppinen kone, jonka maahansyöksyssä kuoli kahdeksan ihmistä Jämijärvellä Satakunnassa huhtikuussa 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?