Ruotsalaisturistit keskellä painajaista: Tunteja jumissa kuumassa lentokoneessa – ”Lapset itkevät”

Julkaistu: , Päivitetty:

Espanja
Noin neljänsadan ruotsalaisturistin lento on jo yli 20 tuntia myöhässä. He ovat odottaneet lähtöä rikkoutuneessa lentokoneessa useita tunteja.
Lähes neljäsataa ruotsalaisturistia on jumissa rikkoutuneessa lentokoneessa Palma de Mallorcan lentokentällä, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Lentokoneen ovi on rikkoutunut. Sitä ei saada kiinni, joten lentokone ei voi nousta ilmaan.

Koneen matkustajat kertovat Expressenille, että koneessa vallitsee kapinamieliala. Lapset itkevät, eikä tukalan kuuman lentokoneen ilmastointia ole onnistuttu kytkemään päälle. Expressenin mukaan sama lentokone myöhästyi jo eilen 17 tuntia matkalla Tukholmasta Mallorcalle.

Ruotsalaisturistien kotimatkan piti alkaa eilen puolen päivän jälkeen. Koska kone oli reilusti myöhässä jo valmiiksi, matkustajille kerrottiin sen lähtevän sunnuntaina kolmelta aamuyöllä.

Matkustajat kuljetettiin läheiseen hotelliin, missä he saivat syödä ja juoda. Majoitusta heille ei tarjottu, vaan he joutuivat nukkumaan hotellin aulassa ja aurinkotuoleilla.

He palasivat lentokentälle viime yönä, jolloin heille kerrottiin, että lähtö on viivästynyt entisestään. Uusi lähtöaika olisi 05:40 paikallista aikaa. He nousivat koneeseen, mutta vielä seitsemältä tänä aamuna heillä ei ollut tietoa, milloin he pääsevät kotiin.

Expressenille puhuneet ruotsalaisturistit kertovat, että matkatoimiston tiedottaminen asiasta on ollut sekä virheellistä että puutteellista.

– Edellisen kerran puhuimme Vingin (matkatoimisto) edustajan kanssa kahden aikaan yöllä. He eivät edes tulleet kadulle vastaan, vaan tapasivat meidät terminaalissa, koneen matkustaja avautuu Expressenille.

Kyseessä on lentoyhtiö Thomas Cook Airlinesin lento DK1749 Palma de Mallorcan lentokentältä Arlandan lentokentälle Tukholmaan.

Koneen lähtö on viivästynyt jo useita kertoja. Sunnuntaiaamuna sen arvioitiin pääsevän matkaan kymmeneltä Suomen aikaa.

Viimeisimmän tiedon mukaan lähtöä on lykätty jälleen. Tämän hetkinen arvio lähtöajasta on seitsemältä illalla Suomen aikaa. Tuolloin lentokone olisi myöhässä jo lähes 30 tuntia. Ruotsi ja Espanja kuuluvat samaan aikavyöhykkeeseen, joka on Suomea tunnin jäljessä.

Matkan järjestäjä on ruotsalainen matkatoimisto Ving. Se kuuluu samaan Thomas Cook -konserniin suomalaiselle tutun matkatoimiston Tjäreborgin kanssa.

Juttua päivitetty 14.7. kello 10:49. Lisätty tuore tieto arvioidusta lähtöajasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt