Mari nautti pizzaa Manhattanilla, kun kaikki pimeni: ”Aikamoinen kaaos”

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Sähköt olivat poikki lauantai-iltana noin viiden tunnin ajan. Sähkökatkon syytä tutkitaan, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi.
Suuri sähkökatko iski läntiseen Manhattanin kaupunginosaan Yhdysvaltojen New Yorkissa lauantai-iltana paikallista aikaa. Sähkökatko alkoi noin seitsemän aikaan illalla ja oli kokonaisuudessaan ohi puolen yön aikaan. CNN:n mukaan sähköt olivat poissa noin 72 000 asiakkaalta noin 20 neliökilometrin alueella.
New Yorkin pormestari Bill de Blasio kertoo Twitterissä, että sähkökatkon syy tutkitaan, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi. De Blasio arveli aiemmin CNN:lle, että katkon syy on todennäköisesti mekaaninen vika sähköverkossa.
Vantaalainen Mari Heinonen oli miehensä kanssa pizzalla, kun sähköt yllättäen katkesivat. Heinosen mukaan suurin osa ihmisistä suuntasi pimentyneistä ravintoloista kaduille, mutta jotkut jäivät kynttilänvaloon jatkamaan ruokailuaan.

– Siellä oli aikamoinen kaaos. Joka kadulla näkyi hälytysajoneuvoja. Ihmiset yrittivät päästä kävellen paikasta toiseen, saada takseja ja jonottivat bussipysäkeillä, Heinonen kertoo.

Ihmisiä jäi katkon seurauksena hisseihin jumiin, ja palokunta auttoi heitä pois pinteestä. Heinosen mukaan heidän hotellinsa jäi juuri katkoalueen ulkopuolelle, mutta sielläkin oli myöhemmin ohjeistettu käyttämään portaita hissien sijaan.

– Olisiko ollut ihan vain varotoimenpide, Heinonen pohtii.


CNN:n mukaan sähkökatkoksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo pyysi kansalliskaartin auttamaan poliisia liikenteen ohjauksessa.

– Liikennevalot ovat pimeänä todella ruuhkaisissa risteyksissä, joten tilanne voi äityä kaoottiseksi hyvin nopeasti, Cuomo kertoi CNN:lle.

Vaikka sähköt ovat jo palanneet, liikennevalot ovat edelleen pois käytöstä. Ihmisiä kehotetaan välttämään autolla liikkumista alueella.

Sähkökatko tapahtui vuoden 1977 massiivisen sähkökatkon vuosipäivänä. Tuolloin käytännössä lähes koko New York pimeni täysin. Tuhannet yritykset kärsivät sähkökatkon aikana ilkivallasta ja varastelusta ja satoja ihmisiä pidätettiin. Sähköt saatiin lopulta päälle 25 tuntia myöhemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt