Kuvat: Valtava sähkökatko pimensi osan New Yorkin keskustasta – kymmenettuhannet ilman sähköä

Julkaistu:

Sähkökatkon syystä ei ole vielä täyttä varmuutta. New Yorkin pormestarin mukaan kyse olisi ilmeisesti mekaanisesta viasta sähköverkossa.
Sähkökatko pimensi useat rakennukset ja metroasemat New Yorkin keskustassa, AFP uutisoi. Myös esimerkiksi kuuluisan Times Squaren valotauluista moni pimeni sähkökatkon takia.

Yhteensä noin 42 000 asiakasta oli ilman sähköä illan aikana, sähköyhtiö Con Edison tiedotti. Yhtiö ei tarkemmin kertonut syytä sähkökatkolle.


New Yorkin pormestari Bill de Blasio sanoi CNN:lle sähkökatkoksen syyn olevan ilmeisesti mekaaninen vika sähköverkossa.

– Tässä vaikuttaisi jotain menneen vikaan, kun he siirtävät sähköä yhdestä osasta kaupunkia toiseen, de Blasio sanoi.


New Yorkin pelastuslaitos sai illan aikana useita tehtäviä liittyen oikosulkujen aiheuttamiin tulipaloihin ja esimerkiksi hisseihin jääneiden ihmisten pelastamisiin. Useat Broadwayn teattereista ilmoitti, että illan esitykset perutaan sähkökatkon takia.


Sähkökatko aiheutti myös merkittävää haittaa suurkaupungin metroliikenteelle. Ihmisiä kehotettiin matkustamaan busseilla mahdollisuuksien mukaan.


Sähkökatko tapahtui vuoden 1977 massiivisen sähkökatkon vuosipäivänä. Tuolloin käytännössä lähes koko New York pimeni täysin. Tuhannet yritykset kärsivät sähkökatkon aikana ilkivallasta ja varastelusta ja satoja ihmisiä pidätettiin. Sähköt saatiin lopulta päälle 25 tuntia myöhemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt