Taivas hohkasi pahaenteisen oranssina – maastopalosta hätätila Mauin saarelle Havaijilla

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Havaijin kuvernööri on julistanut hätätilan Mauin saarelle. Tuhansia ihmisiä jouduttiin evakuoimaan, mutta suurin osa heistä on palannut koteihinsa.
Havaijin toiseksi suurimmalla Mauin saarella riehuu yli 3 500 hehtaarin laajuinen maastopalo. Havaijin kuvernööri David Ige julisti saarelle hätätilan perjantaina.

Tulipalo sai alkunsa saaren keskiosasta myöhään torstai-iltana paikallista aikaa ja levisi voimakkaiden tuulten seurauksena laajalle. Tuhansia ihmisiä jouduttiin evakuoimaan, mutta suurin osa heistä on jo palannut koteihinsa.

Palo on saatu suurilta osin hallintaan, mutta evakuointeihin varaudutaan edelleen. Paksu savu peitti saaren hiekkarannat alleen.


Toinen, noin 80 hehtaarin laajuinen maastopalo, syttyi myöhemin saaren pohjoisosassa. Paikallinen poliisi tutkii tapausta tuhopolttona.

Tuli on tuhonnut enimmäkseen entisiä sokeriruokopeltoja. Havaijilaismedian mukaan rakennuksia ei ole vaurioitunut tai tuhoutunut.

Havaijin kuvernööri kiittää Twitterissä mediamoguli Oprah Winfreytä, joka omistaa maata Mauilla. Hän avasi yksityistien viranomaisten käyttöön pelastustoimien helpottamiseksi.