Valtava räjähdys suositussa Medina-hotellissa Somaliassa – isku tappoi yli 25, rakennus tuhoutui kauttaaltaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Somalia
Viranomaisten mukaan ainakin seitsemän ihmistä sai surmansa.
Somaliassa ainakin 26 ihmistä on kuollut ja yli 50 ihmistä haavoittunut hotelliin tehdyssä iskussa, kertovat maan turvallisuusviranomaiset. Hyökkäys sattui Kismayon satamakaupungissa, joka sijaitsee Somalian eteläosassa. Hyökkääjät iskivät suosittuun Medina-hotelliin.

Viranomaisten mukaan itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä täytetyn auton suosittuun hotelliin. Sen jälkeen raskaasti aseistautuneet hyökkääjät tunkeutuivat hotelliin ja alkoivat ampua ihmisiä.

– Asemiehet tunkeutuivat sisään ja avasivat tulen, mutta turvallisuusjoukot reagoivat nopeasti ja aloittivat tulitaistelun terroristeja vastaan, maan turvallisuusviranomaisen edustaja Abdiweli Mohamed kertoi medialle.

Ennen kello kymmentä Suomen aikaa viranomaiset kertoivat surmanneensa viimeisetkin terroristit.

Lähteiden mukaan kuolleiden joukossa on useita paikallispoliitikkoja ja kaksi toimittajaa. Viranomaisten mukaan uhriluku saattaa vielä kasvaa.

”Hotellissa on kaaos”

Uutistoimisto AFP:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan räjähdys hotellissa oli valtava.

– Hotellissa on kaaos. Näin useita ruumiita kannettavan pois ja ihmisten pakenevan läheisistä rakennuksista, paikalla ollut silminnäkijä Hussein Muktar kertoi.

Silminnäkijöiden mukaan hotellirakennus on kauttaaltaan tuhoutunut hyökkäyksessä.

Terroristijärjestö al-Shabaab ilmoittautui heti tuoreeltaan iskun tekijäksi. Lausunnossaan al-Shabaab sanoi sen taistelijoiden tehneen marttyyri-iskun hotelliin, jossa majoittui alueen hallinnon ”luopioviranomaisia”.

Al-Shabaabin taistelijat ovat yrittäneet jo yli vuosikymmenen syrjäyttää Somalian nykyhallintoa. Lähteiden mukaan iskun kohteeksi joutuneessa hotellissa majoittui useita poliitikkoja, jotka valmistautuivat tuleviin aluevaaleihin.

Al-Qaidaan kytköksissä oleva al-Shabaab on tehnyt viime vuosien aikana useita pommi-iskuja ja hyökkäyksiä.

Artikkeli päivitetty kauttaaltaan 13.7.2019 kello 10.40 ja 11.27. Lisätty muun muassa tuoreet tiedot uhrimäärästä.