Norwegianin kone pyörsi kahdesti kiitoradalta – suomalaisturistit joutuivat tuntien hikiseen piinaan Barcelonassa

Julkaistu:

Norwegianin viestinnästä kerrotaan, että lentokoneeseen ilmaantui sama tekninen vika kahdesti.
Espoolaisperhe on tänään ollut piinaavassa tilanteessa Barcelonan El Pratin lentokentällä. Perheen oli tarkoitus lähteä Barcelonasta kello 10:25 paikallista aikaa kohti Kööpenhaminaa ja sieltä edelleen Helsinkiin, mutta viideltä iltapäivällä perhe oli yhä edelleen jumissa Barcelonan lentokentällä.

Syynä lennon myöhästymiseen oli tekninen ongelma, kertoo Andreas Hjornholm Norwegianin viestinnästä. Flightradar24.com-sivustolta näkyy, että kyseinen Norwegianin Boeing737-lentokone oli käynyt kaksi kertaa pyörimässä kiitoradalla, mutta palannut sitten takaisin lähtöpisteeseen.

Koneessa ollut perheenäiti kertoo Ilta-Sanomille, että matkustajat olivat koneessa sisällä yhteensä nelisen tuntia.

– Olimme siellä ilman ruokaa ja juomaa, ja välillä ilmastointi piti sulkea. Siellä oli aivan sairaan kuuma.

– Kolmen ja puolen tunnin jälkeen saimme pienet vesilasit.

Barcelonan El Pratin lentokentällä on tänään päivällä ollut paahtavat 28 astetta lämpöä.

– Meillä on ollut aika tuskaiset tunnelmat, kun oli kuuma ja nälkä. Aika tuli siellä pitkäksi, ja hiki valui, lukija kertoi puhelimitse sen jälkeen, kun perhe oli vihdoin päässyt lentokenttäbussiin ja takaisin terminaaliin.

Tuskastuttavasta päivästä huolimatta lukija kuitenkin kiittelee lentoemäntien toimintaa tilanteessa. Hänen mukaansa henkilökunta informoi matkustajia tilanteesta erittäin hyvin.

Andreas Hjornholm pahoittelee tapahtunutta ja sanoo, että lentokoneeseen oli ilmaantunut sama tekninen vika kahdesti.

– Tämä on tietenkin matkustajille hyvin turhauttavaa, mutta turvallisuus on totta kai meillä aina tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

Hjornholm sanoo, että Kööpenhaminaan saatiin lopulta korvaava lento.

– Valitettavasti Suomeen matkalla olleet matkustajat eivät ehtineet Kööpenhaminasta jatkolennolle enää tänään. Kollegani yrittävät parhaillaan löytää heille hotellit Kööpenhaminasta, ja uusi lento on huomenna aamupäivällä, Hjornholm kertoo.

Ilta-Sanomiin tilanteesta vinkannut espoolaisperhe oli lopulta joutunut ostamaan omasta pussistaan toisen lentoyhtiön lennon Suomeen. Perheen oli huomenna järjestettävien juhlien vuoksi pakko päästä Suomeen jo tänään.

– Aiomme tehdä valituksen, että saisimme korvauksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt