Alaikäisten hyväksikäytöstä syytetyn miljonääri Epsteinin paratiisisaari on ollut kauan huhujen kohteena – ”Kutsuimme sitä pedofiilisaareksi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Alaikäisten hyväksikäytöstä syytetyn miljonääri Epsteinin paratiisisaari on ollut kauan huhujen kohteena – ”Kutsuimme sitä pedofiilisaareksi”

Julkaistu: 11.7.2019 23:26

Karibialla sijaitsevalla saarella on väitetty jo kauan järjestetyn seksiorgioita. Niihin on liitetty myös nimekkäitä henkilöitä.

Lauantaina pidätettyä, vaikutusvaltaisista ystävistään tunnettua miljonääriä ja investointipankkiiria Jeffrey Epsteiniä, 66, syytetään New Yorkissa alaikäisiä tyttöjä koskevasta seksikaupasta ja hyväksikäytöstä.

Syyttäjien mukaan rikokset tapahtuivat Epsteinin New Yorkin Manhattanilla ja Floridan Palm Beachillä sijaitsevilla asuinnoilla vuonna 2002–2005. Epstein omistaa myös kaksi saarta Karibialla sijaitsevilla Yhdysvaltain Neitsytsaarilla.

Jeffrey Epstein viranomaisten kuvassa, jonka ottamisen ajankohdasta ei ole tietoa.

Niistä toisella, Little St. James -nimisellä saarella, on huhuttu jo vuosien ajan pidetyn seksiorgioita, joissa on ollut mukana myös nuoria tyttöjä ja naisia. Epstein osti saaren parikymmentä vuotta sitten.

Paikalliset kertoivat alueella hiljattain vierailleelle uutistoimisto AP:lle, kuinka miljonääri alkoi pian muokata saarta mieleisekseen. Kasvillisuutta raivattiin ja palmupuita istutettiin suojaamaan saarelle nousseita rakennuksia.

Epsteinin omistama Little St. Jamesin saari sijaitsee Yhdysvaltain Neitsytsaarilla.

Kun saaren läheisyyteen ilmestyi sukeltajia tai snorklaajia kuljettaneita veneitä, sen rannoille ilmestyi vartijoita. Miljonäärin tarve yksityisyyteen sai paikallisten silmissä entistä oudompia sävyjä, kun Epstein vuonna 2008 tuomittiin Floridassa alaikäisiin liittyvästä prostituutiosta.

– Kaikki kutsuivat sitä ”pedofiilisaareksi”. Se on meidän pimeä nurkkamme, kertoi läheisellä St. Thomasin saarella veneretkiä järjestävä Kevin Goodrich AP:lle.

Clinton kiistää vierailleensa saarella

AP:n mukaan paikalliset eivät olleet kovinkaan innokkaita keskustelemaan Epsteinistä. Kaikkein hiljaisimpia olivat miehelle työskennelleet, joista moni kertoi allekirjoittaneensa vaitiolosopimuksen.

Nimettömänä puhunut Epsteinin entinen työntekijä kertoi nähneensä saarella joukon nuoria naisia, mutta hän uskoi heidän olleen täysi-ikäisiä. Virginia Roberts -niminen nainen kertoi vuonna 2015 julkisuuteen tulleen kanteen mukaan, kuinka oli nuorena joutunut Epsteinin uhriksi ja osallistunut seksiorgioihin Little St. Jamesilla.

Epsteinin saaren kerrotaan olevan tarkasti vartioitu.

Roberts kertoi nähneensä saarella myös Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin, joskaan hän ei nähnyt tämän olleen seksuaalisessa kontaktissa kenenkään kanssa. Clintonin väitetyistä vierailuista Epsteinin saarelle on huhuttu Yhdysvalloissa vuosikausia, mutta Clinton on toistuvasti kiistänyt häntä koskevat väitteet.

– Presidentti Clinton teki kaikkiaan neljä matkaa Jeffrey Epsteinin lentokoneella: yhden Eurooppaan, yhden Aasiaan sekä kaksi Afrikkaan. Matkat sisälsivät pysähdyksiä liittyen Clintonin säätiön työhön, Clintonin tiedottajan äskettäin julkaisemassa lausunnossa sanottiin.

– Hän ei ole puhunut Epsteinin kanssa yli vuosikymmeneen eikä ole koskaan ollut Little St. Jamesin saarella, Epsteinin ranchilla Meksikossa tai hänen Floridan-asunnollaan, lausunnossa myös sanottiin.

Roberts on väittänyt myös joutuneensa harrastamaan pakotettuna seksiä Epsteinin ystäväpiiriin kuuluvan Britannian prinssi Andrew’n kanssa sekä saarella että Epsteinin muilla asunnoilla. Buckinghamin palatsi on kiistänyt väitteet.

Lue lisää: Piinallinen skandaali järisyttää jälleen brittihovia: nainen väittää joutuneensa alaikäisenä prinssi Andrew’n kanssa seksisuhteeseen

Fox News kertoi vuonna 2016, että Espteinillä olisi ollut erillinen tiimi, joka olisi rekrytoinut jopa niin nuoria kuin 12-vuotiaita tyttöjä hänen ystäviensä käytettäväksi ”orgiasaarella” eli Little St. Jamesilla.

”Temppeli” herättää ihmetystä

Epsteinin saarella seisovista rakennuksista eniten hämmennystä on aiheuttanut massiivinen, temppeliä muistuttava talo, jonka käyttötarkoituksesta ei ole selvyyttä. New York Magazine-lehden mukaan salaliittoteoreetikot ovat väittäneet, että ”temppeli” olisi joko toiminut tapahtumapaikkana hyväksikäytölle tai kätkisi sisäänsä maanalaiset tilat vastaavaa tarkoitusta varten.

AP:n mukaan Epsteinille saarella työskennelleet paikalliset olivat siinä uskossa, että kyseessä oli suurella pianolla ja akustisilla seinillä varustettu musiikkihuone. Epsteinin tiedetään olevan taitava pianisti.

”Temppeliin” huomiota kiinnittänyt Insider-lehti pyysi kommenttia rakennuksen käyttötarkoituksesta Yhdysvaltain Neitsytsaarten viranomaisilta sekä Epsteinin asianajajalta, mutta tuloksetta.

Myöhemmin Epstein on ostanut itselleen myös Little St. Jamesin naapurisaaren Great St. Jamesin, joka oli aiemmin suosittu retkikohde sekä paikallisten että turistien keskuudessa. New York Magazinen mukaan saarella tehdään parhaillaan rakennustöitä siitä huolimatta, että viranomaiset määräsivät ne viime joulukuussa keskeytettäväksi.

Syynä määräykseen oli se, ettei Epstein ollut noudattanut vaadittavia ympäristöä koskevia määräyksiä.

Uudet syytteet ovat lisänneet Neitsytsaarilla vierailevien turistien kiinnostusta Epsteinin saaria kohtaan, minkä kerrotaan suututtavan paikallisia.

– Tämä on luonut jonkinlaista pahamaineisuutta Neitsytsaarille. Näkisimme Neitsytsaaret paljon mieluummin toisenlaisessa valossa, kertoi St. Thomasilla taksikuskina työskentelevä Vernon Morgan AP:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?