Selfie-intoilijat ihastuivat jätejärven kauneuteen Siperiassa – eivät pysy poissa myrkyllisestä vedestä varoituksista huolimatta

Julkaistu:

Kauniiden kuvien metsästäjät eivät varoituksista huolimatta pysy pois maagisen turkoosista vedestä.
Novosibirskilaisen hiilivoimalan jätejärvi on noussut Venäjällä suosituksi kuvauspaikaksi. Ihmiset poseeraavat trooppisen turkoosin järven rannalla bikineissä ja jopa sup-lautailevat järvellä.
”Siperian Malediivit” -lempinimen saanut myrkkyjärvi saa värinsä viereisen voimalan kemikaaleista. Hiilivoimalan jätetuhka sekoitetaan keinotekoiseen järveen. Vedessä on paljon kalsiumsuoloja ja metallioksideita.

Voimalayhtiö pyytää VK-verkkopalvelussa, etteivät ihmiset missään nimessä mene järveen uimaan. Vesi on myrkyllistä, erittäin emäksistä ja voi aiheuttaa allergisia ihoreaktioita, yhtiö varoittaa.
Maldives_nsk-Instagram-tiliä pyörittävä Leo Aleksei kertoo CNN:lle, ettei koskisi veteen. Hän pitää paikkaa kiinnostavana ja hyvänä kuvauspaikkana mutta tiedostaa riskit.

Järvessä käy kuitenkin myös uimareita.

– Mitä et tekisi hyvän kuvan takia? kysyy puhallettavan yksisarvisen kanssa järvessä kylpevä Alex kujeilevassa kuvatekstissään.
Myös paikallisen sup-lauta-yrityksen Instagram-tilillä on monia kuvia turkoosilta jätejärveltä.

Voimalayhtiön mukaan järvestä ylös pääseminen on mutapohjan vuoksi lähes mahdotonta.

Novosibirski on Siperian suurin ja Venäjän kolmanneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Länsi-Siperian alangolla noin 3 000 kilometriä Moskovasta itään.