Viikkoja kateissa olleen amerikkalais­miehen karmea kohtalo selvisi, kun koirien ulosteista löytyi ihmisen hiuksia: ”Silloin aloimme ymmärtää”

Julkaistu:

18 koiraa omistaneen teksasilaismiehen kuolinsyy ei ole sheriffin tiedossa.
Teksasilaismies löydettiin täysin koiriensa syömänä kotoaan, kertoo The Washington Post. Miehen kohtalon jäljille päästiin koiranulosteessa olleiden hius- ja vaatehavaintojen perusteella.

– Ensimmäinen reaktiomme oli epäusko, koska mitään ei ollut jäljellä, kertoo lehden haastattelema sheriffi Adam King.

Kuolinsyy ei ole tiedossa eikä myöskään se, olivatko koirat syypää kuolemaan.

57-vuotias mies asui syrjäseudulla 18 koiransa kanssa Venus-nimisessä pikkukaupungissa. Lehtitietojen mukaan hän ei poistunut kotoaan kuin sukulaisten viemänä ruokakauppaan.

Omaiset huolestuivat ja ottivat poliisin yhteyttä, kun miehestä ei kuulunut viikkoihin. Sekä omaisten että poliisien oli vaikea lähestyä miehen kotia aggressiivisten koirien vuoksi.

Lopulta poliisi tutki aluetta drone-lennättimellä toukokuun alussa. Mies julistettiin kadonneeksi.

Poliisit houkuttelivat koirat ruoalla pois alueelta. Läpimurto tutkimuksissa oli toukokuun 15. päivä, kun poliisi toukokuussa löysi kiinteistöstä miehen luunpalasia.

Poliisi havaitsi koirien ulosteessa ihmishiuksia ja miehen kadotessaan yllään pitämien vaatteiden palasia. Miehen kengät löytyivät koirien karsinasta.

– Se oli toinen ahaa-hetki. Silloin aloimme ymmärtää, King sanoi.

Sheriffin mukaan eläimet syövät ihmisruumiita yllättävän usein, mutta kukaan lainvalvojien toimistolla ei ollut aiemmin kuullut, että eläin söisi koko ihmisruumiin. 2015 julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan lemmikkikoirat syövät tyypillisemmin vainajalta nenän ja suun alueen ja niskan.

Miehen kohtalo varmistettiin DNA-testeillä.

Tapauksen selvittyä 18 koirasta on lopetettu 13 aggressiivisina. Toiset koirat ovat tappaneet koirista kaksi. Sheriffin mukaan kolme elävää koiraa ovat oikein ystävällisiä.