Syrjäisessä kylässä järkyttävä verilöyly – Papua-Uuden-Guinean pääministeri varoittaa tekijöitä: ”Teidän aikanne on lopussa”

Julkaistu:

Papua-Uusi-Guinea
18 ihmistä sai surmansa asemiesten hyökättyä Karidan kylään.
Papua-Uuden-Guinean pääministeri James Marape vannoo, että koko maata järkyttäneen verilöylyn tehneet asemiehet saadaan kiinni.

Heimojen väliset yhteenotot saivat jatkoa, kun 18 ihmistä surmattiin syrjäisessä Karidan kylässä noin 630 kilometrin päässä pääkaupunki Port Moresbystä. Facebookissa on levinnyt kuvia tienvarressa makaavista uhreista, joiden joukossa on naisia ja lapsia.

– Se on erittäin surullinen tarina, Helan provinssin kuvernööri Philip Undialu toteaa.

Nyt surmatut ihmiset olivat tarjonneet suojapaikan aiemman väkivalta-aallon uhreille viikkoja sitten. Viimeisimmissä iskuissa on kuollut yhteensä 24 ihmistä.

– Se oli kosto aiemmasta iskusta... kyseessä oli hyvin äkillinen hyökkäys, kertoo Undialu.

– Molemmat hyökkäykset tehtiin viattomaan yhteisöön, jossa ihmiset eivät odottaneet sitä, ja me kaikki olemme shokissa.Pääministeri Marape varoittaa tekijöitä siitä, että ”hän on tulossa”.

– Aseistettujen rikollisten käsissä kuolevien viattomien ihmisten muistona sanon, että teidän aikanne on lopussa, hän kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

– Aiemmin minulla on ollut joku, jolle raportoida. Nyt minulla ei ole ketään muuta, jolle raportoida, kuin teidän tappamanne viattomat ihmiset. En pelkää käyttää teihin vahvimpia lain sallimia toimenpiteitä. Olen tulossa.

Toukokuussa valtaan noussut Marape on myöntänyt, että poliisivoimien puuttuminen on merkittävä ongelma alueella.

Esimerkiksi Exxon keskeytti viime vuonna putken rakennustyöt alueen levottomuuksien johdosta. Yhtiön mukaan maanantain isku ei liity sen projektiin.

Lähde: Reuters