Ainakin kuusi turistia kuollut rajujen raemyrskyjen seurauksena Kreikassa – meteorologi kuvailee säätä ”äärimmäisen epätavalliseksi”

Julkaistu: , Päivitetty:

Kreikka
Loukkaantuneita on yli sata.
Useita ihmisiä on kuollut rajujen raemyrskyjen seurauksena Pohjois-Kreikassa, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Poliisi ja palokunta ovat ilmoittaneet, että ainakin kuusi turistia sai keskiviikkona surmansa. Loukkaantuneita on yli sata.

Tshekistä kotoisin ollut iäkäs pariskunta kuoli, kun myrskytuulet iskivät heidän asuntovaunuunsa kohtalokkain seurauksin turistien suosimassa Halkidikissä.

Venäläismies ja hänen nuori poikansa kuolivat puun kaaduttua Potideassa. Romanialainen nainen ja 8-vuotias poika puolestaan kuolivat, kun ravintolan katto romahti Nea Plagiassa.

Paikallinen sairaala ilmoittaa hoitaneensa eri-ikäisiä potilaita, joilla on ollut muun muassa murtumia ja päävammoja.

– Tämä on ensimmäinen kerta 25-vuotisella urallani, kun olen kokenut jotakin tällaista, sairaalan johtaja Athansios Kaltsas kommentoi OPEN TV:lle.

– Se oli niin odottamatonta ja äkillistä.

Viranomaiset ovat julkistaneet Halkidikiin hätätilan. Alueella on työskennellyt ainakin 140 palomiestä.

Meteorologi Klearxos Marousakis kuvailee säätä ”äärimmäisen epätavalliseksi” vuodenaikaan nähden. Kesät ovat Kreikassa tyypillisesti kuumia ja kuivia.

Ennusteiden mukaan sateet jatkuvat torstaiaamuun asti.

Juttua täydennetty uusilla tiedoilla kello 03.24.

Olitko myrskyn keskellä Kreikassa? Ota yhteyttä Ilta-Sanomiin WhatsApp-viestillä numeroon 0406609019. Voit myös lähettää kuvan kännykästä MMS-viestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti) tai tällä lomakkeella.