Naismatkustaja julkaisi kuvan asustaan, jota lentoyhtiö piti sopimattomana lennolle – ”Minua pyydettiin peittämään itseni”

Julkaistu:

Lentomatkustaminen
Lentoyhtiö pyysi anteeksi shortsihaalaria käyttäneeltä matkustajalta.
Amerikkalainen lentoyhtiö American Airlines on pyytänyt anteeksi naismatkustajalta, jota se kehotti kääriytymään huopaan lennolle sopimattomaksi koetun asun peittämiseksi. Asiasta kertovat useat amerikkalaiset mediat ja BBC.

Tapaus sattui lennolla Jamaikalta Miamiin kesäkuun lopussa.

Yhdysvaltalainen Tisha Rowe kertoi Twitterissä, että hän koki itsensä nöyryytetyksi lennon yhteydessä, kun henkilökunta pyysi häntä peittämään itsensä.

Twiittiä, jossa 37-vuotias Rowe poseeraa shortsihaalarissaan, on jaettu Twitterissä tuhansia kertoja.

Rowen mukaan lentoemäntä halusi keskustella hänen kanssaan ennen lähtöä. Lentoemäntä kuvaili naisen asua sopimattomaksi lennolle ja tiedusteli, löytyisikö tältä takkia.

– Tässä on asuni, joka minulla oli lennolla, kun American Airlines -lentoyhtiö pyysi minut ulos koneesta keskustelemaan. Minua pyydettiin ”peittämään itseni”. Kun yritin puolustaa asuvalintaani, minua uhkailtiin, etten pääsisi takaisin lennolle, ellen kävelisi käytävää pitkin peittoon käärittynä, Rowe kirjoitti.
Loppujen lopuksi nainen joutui sitomaan huovan lanteilleen ja kävelemään se päällään käytävää pitkin paikalleen.

Myöhemmin Rowe syytti lentoyhtiötä syrjinnästä. Hän kirjoitti, että on nähnyt lennoilla paljon lyhyemmissäkin shortseissa matkustavia naisia ilman, että kukaan on valittanut heidän asuvalinnastaan.

Tiistaina lentoyhtiö pyysi anteeksi Rowelta ja tämän kanssa matkustaneelta kahdeksanvuotiaalta pojalta. Yhtiö lupasi samalla palauttaa rahat lentolipuista.

– Olimme huolissamme Rowen kommenteista ja otimme häneen sekä Kingstonin lentokentällä työskentelevään tiimiimme yhteyttä ja selvitimme, mitä tapahtui, tiedottaja sanoi lausunnossaan.

Lentoyhtiö myös totesi, ettei se halua syrjiä ketään, vaan on sitoutunut takaamaan kaikille matkustajille positiivisen lentokokemuksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt