Miljonääri Jeffrey Epsteiniä syytetään alaikäisten seksikaupasta – kotietsinnässä löytyi satoja kuvia alastomista tytöistä

Julkaistu:

Syyttäjien mukaan Jeffrey Epstein etsi nimenomaan nuoria tyttöjä ja tiesi uhriensa olevan alaikäisiä, sillä moni kertoi todellisen ikänsä miehelle.
Yhdysvaltalainen miljonäärirahoittaja Jeffrey Epstein, 66, nähtiin maanantaina oikeussalissa, jossa hän vastasi syytteisiin alaikäisten seksikaupasta ja salaliitosta seksikaupan pyörittämiseksi. Tummansiniseen vangin pukuun pukeutunut Epstein kiisti syytteet, BBC kertoo. Hän pysyy vangittuna ainakin siihen asti, että päätetään, pääseekö hän odottamaan oikeudenkäyntiä vapaalle jalalle takuita vastaan.

Syytteiden mukaan Epstein houkutteli alaikäisiä vierailemaan hänen Manhattanilla ja Floridassa sijaitseville asunnoilleen vuosien 2002–2005 välillä. Nuorille maksettiin seksuaalisista teoista satoja dollareita. Syyttäjien mukaan tyttöjä vaadittiin yleensä antamaan hieronta alastomina ennen kuin he joutuivat hyväksikäytön kohteeksi. Osaa tytöistä Epstein pyysi syytteiden mukaan värväämään lisää alaikäisiä tyttöjä. Epstein maksoi jokaisesta uudesta tytöstä sille, joka oli hänet värvännyt.


Syyttäjien mukaan nuorimmat Epsteinin uhreista olivat vain 14-vuotiaita. Usein nuoret olivat syystä tai toisesta muutenkin haavoittuvaisessa asemassa.

– Epstein tarkoituksenmukaisesti etsi alaikäisiä ja tiesi, että monet hänen uhreistaan olivat alle 18-vuotiaita, koska joissain tapauksissa alaikäiset uhrit nimenomaan kertovat ikänsä hänelle, The Washington Postin julkaisemassa syytekirjelmässä lukee.

Syytekirjelmässä sanotaan, että Epstein joissain tapauksissa otti suoraan yhteyttä uhreihinsa, mutta joskus myös ohjeisti työntekijöitään ja yrityskumppaneitaan ottamaan yhteyttä uhreihin ja järjestämään tapaamisia.


Tutkijat löysivät satoja, mahdollisesti tuhansia ”seksuaalissävytteisiä” kuvia alastomista tai puolipukeisista nuorista naisista ja tytöistä lauantaina, kun Epsteinin Manhattanin asuntoon tehtiin kotietsintä, The New York Times kertoo. Syyttäjien mukaan kuvalöytö todistaa, että Epstein ”ei ole parantanut tapojaan, ei ole hillinnyt itseään eikä hän osoita katumusta”. Syyttäjät viittasivat lausunnollaan Epsteinin aiempaan tuomioon prostituutiosta.

Epstein tunnusti vuonna 2008 syyllistyneensä prostituutiorikoksiin saaden siten 13 kuukauden vankeustuomion, jonka aikana hän sai myös tehdä töitä toimistollaan Floridan Palm Beachilla.


Viime helmikuussa floridalainen tuomari totesi syyttäjien rikkoneen uhrien oikeuksia koskevia lakeja, sillä yli 30 epäillylle ei kerrottu sopimuksesta, jonka Epstein oli tehnyt syyttäjien kanssa. Yksi sopimusta tekemässä olleista syyttäjistä oli Yhdysvaltain nykyinen työministeri Alex Acosta.