Ismo Leikola tunsi Kalifornian voimakkaan maanjäristyksen – ”Kuin olisi ollut aallokkoisilla vesillä”

Julkaistu:

Kaliforniaan iski perjantaina voimakkain maanjäristys 25 vuoteen.
Yhdysvalloissa asuva koomikko Ismo Leikola kertoo Twitterissä joutuneensa Kalifornian osavaltioon osuneen maanjäristyksen kynsiin.

– Ensimmäinen kerta elämässäni, kun oikeasti tunsin maanjäristyksen. Se tuntui kuin olisi ollut risteilyaluksella aallokkoisilla vesillä – mutta maalla!, koomikko sanaili.Kaliforniaan iski perjantaina voimakkain maanjäristys 25 vuoteen. Sen keskus sijaitsi aavikkokaupungissa nimeltä Ridgecrest, joka sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Los Angelesista.

Järistyksen voimakkuus oli 7,1. Se oli seurausta edellisenä päivänä tuntuneelle, selvästi heikommalle maanjäristykselle.
Ismo Leikola on asunut Los Angelesissa vajaat neljä vuotta. Hänet valittiin vuonna 2014 Laugh Factoryn kisassa maailman hauskimmaksi ihmiseksi.

Sitemmin hän on niittänyt mainetta esiintymällä muun muassa suositun talk show -isännän Conan O’Brienin ohjelmassa.

Leikola kertoi viime syksynä Ilta-Sanomille, että uuteen kotikaupunkiin Los Angelesiin sopeutuminen on vienyt aikansa.

Paikka on kuitenkin alkanut tuntua koko ajan enemmän kodilta. Tosin edelleenkin Leikola kiinnittää huomiota hauskoihin kulttuurieroihin.

– Kun muutimme vaimoni kanssa Losiin, huomasin olevani jatkuvasti ylikierroksilla ja väsynyt. Täysin uudessa kaupungissa ja vieraalla kielellä toimiminen vei aluksi voimat, Leikola totesi tuolloin.

Yksi asia, joka Los Angelesissa jaksaa hämmästyttää, on hintataso.

– Kun kävin Suomessa ruokakaupassa, oikein ällistyin, kuinka älyttömän halpaa ruokaa Suomesta saa. Kaikki on täällä halvempaa kuin siellä – paitsi bensa, hän kertoi.