Kaliforniassa jälleen voimakas maanjäristys – yli 1 400 jälkijäristystä havaittu torstaisen rytinän jälkeen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Järistyksen keskuksessa Ridgecrestissä syttyi useita tulipaloja ja monet talot ovat vahingoittuneet järistyksen voimasta.
Kaliforniassa maa järisi jälleen perjantaiyönä paikallista aikaa, CNN uutisoi. Järistyksen voimakkuus oli 7,1 magnitudia ja sen keskus oli lähellä Ridgecrestiä. Järistys oli voimakkain Kaliforniassa 25 vuoteen.

Kaikista järistyksen aiheuttamista mahdollisista vahingoista ei ole vielä tietoa. Järistyksen keskuksessa Ridgecrestissä syttyi useita tulipaloja ja monet talot ovat vahingoittuneet järistyksen voimasta.
  • Katso jutun päävideolta, miten maanjäristys näkyi Kalifornian Palm Desertissä sijaitsevassa ravintolassa.
Los Angelesin pelastuslaitoksen päällikkö Ralph Terrazas twiittasi, että mittavilta vahingoilta vältyttiin kaupungissa. Suurkaupunki sijaitsee reilun 200 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta Ridgecrestistä.
Voimakas maanjäristys tuntui Meksikossa asti.

Torstaina alueella mitattiin maanjäristys, jonka voimakkuus oli 6,4. Järistyksen jälkeen Kaliforniassa on havaittu yli 1 400 jälkijäristystä.

CNN:n haastattelema seismologi Lucy Jone arvioi, että viimeöinen järistys oli pääjäristys ja torstainen vain esimakua. Hän kertoo, että perjantainen järistys oli 10 kertaa voimakkaampi kuin torstain.

Maa järisee usein Kaliforniassa, koska alue sijaitsee San Andreaksen siirroksella kahden mannerlaatan rajalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt