Bloomberg: Jeff Bezosin avioero selvä – ex-vaimo saa yli 34 miljardin euron edestä Amazonin osakkeita

Jeff ja MacKenzie Bezos ilmoittivat erostaan tammikuussa.

Jeff ja MacKenzie Bezos erosivat 25 vuoden avioliiton jälkeen.

Verkkokauppajätti Amazonin perustaneen Jeff Bezosin ja MacKenzie Bezosin avioero on vahvistettu oikeudessa, Bloomberg uutisoi. Pariskunta ilmoitti tammikuussa eronneensa 25 vuoden liiton jälkeen. Heillä on neljä lasta.

Pariskunta pääsi jo aiemmin keväällä sopimukseen siitä, että MacKenzie Bezosille siirretään neljä prosenttia parin Amazon-osakkeista. Tällä hetkellä MacKenzie Bezosin osakkeiden arvo on noin 38,3 miljardia dollaria (34,1 miljardia euroa). Nainen kertoi huhtikuussa antaneensa ex-miehelleen oman osuutensa Washington Post -lehdestä sekä avaruuslaiteyhtiö Blue Originista.

Jeff Bezosille jäi Amazonin osakkeista 12 prosenttia, mutta hän sai myös äänivallan ex-vaimonsa osakkeista. Osakkeiden arvo on tällä hetkellä 114,8 miljardia dollaria (102,2 miljardia euroa) eli mies on yhä maailman rikkain ihminen.

Avioerosopimus teki MacKenzie Bezosista Bloombergin listauksessa maailman 22. rikkaimman ihmisen. Forbesin miljardöörilistauksen mukaan Bezos on maailman kolmanneksi rikkain nainen.

MacKenzie Bezos on luvannut luovuttaa puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?