15 lapsen äitiä syytetään järkyttävistä teoista New Mexicossa – aikuinen tytär avautui karuista kokemuksistaan: ”Minun vanhempani ovat hirviöitä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

15 lapsen äitiä syytetään järkyttävistä teoista New Mexicossa – aikuinen tytär avautui karuista kokemuksistaan: ”Minun vanhempani ovat hirviöitä”

Julkaistu: 4.7.2019 1:20

Martha Crouch, 53, pidätettiin kesäkuun lopulla. Perheen isää syytetään rikostutkinnan vaikeuttamisesta.

Yhdysvaltain New Mexicossa alettiin keskiviikkona käsitellä oikeudessa tapausta, jossa suurperheen äitiä syytetään muun muassa useiden lastensa kiduttamisesta sekä näiden lemmikkieläimiin kohdistuneesta, äärimmäisestä raakuudesta. Tapauksesta uutisoi muun muassa CNN.

Viidentoista 10–33-vuotiaan lapsen äiti Martha Crouch, 53, pidätettiin aviomiehensä Timothy Crouchin, 57, kanssa kesäkuun lopulla sen jälkeen, kun lastensuojeluviranomaiset olivat saaneet vinkin, jonka mukaan perheen lapset eivät olleet koulutuksen piirissä. Perheen isää syytetään tutkinnan vaikeuttamisesta.

Martha Crouch poliisin pidätyskuvissa.

Kuulusteluissa osa perheen lapsista on kertonut äitinsä syyllistyneen järkyttäviin tekoihin. Heidän mukaansa Crouch muun muassa ampui haulikolla roskia ulos vienyttä tytärtään, pieksi toista tytärtään niin kauan että tämä sai keskenmenon sekä kahlitsi kolmannen sänkyyn, koska tämä söi hänen mielestään liikaa.

Teini-ikäisen tyttären mukaan Crouch rankaisi lapsiaan rääkkäämällä heidän lemmikkieläimiään. Tytär kertoi äitinsä panneen viime lokakuussa neljä elävää koiranpentua suureen pataan ja keittäneen niitä kannen alla, pakottaen lapsensa katselemaan tekoa.

Samana päivänä Crouch ampui tyttärensä mukaan myös perheen täysikasvuisen koiran, jota hän väitti sairaaksi.

Aikuiset tyttäret avautuivat kauheuksista haastattelussa

Daily Mail on haastatellut perheen kahta aikuista tytärtä, jotka asuvat jo omillaan. Alexandria Tanner, 28, ja Anastaisea Crouch, 27, kuvailivat haastattelussa sitä, kuinka heidän äitinsä ”terrorisoi” heitä vuosikausia.

– Minun vanhempani ovat hirviöitä. He ovat pahoja ihmisiä. Äitini pahoinpiteli meitä toistuvasti, ja isäni oli niin rakastunut häneen, ettei hän tehnyt mitään estääkseen häntä, keskenmenon pahoinpitelyssä 14-vuotiaana saanut Tanner kertoi.

Hänen sisarensa puolestaan kertoi, kuinka äiti oli kahlinnut hänet sänkyyn hänen ollessaan 8-vuotias. Nainen sanoi olleensa kahlittuna kolmen vuoden ajan, jotta äiti pystyi kontrolloimaan hänen syömisiään.

– Ketju oli noin kolme metriä pitkä. Toinen pää oli kytketty sängyn tolppaan ja toinen pää oli nilkkani ympärillä, numerokoodilukolla kiinnitettynä.

Timothy Crouchia syytetään tutkinnan vaikeuttamisesta.

Sisarukset eivät nähneet äitinsä keittävän koiranpentuja elävältä, mutta toinen heistä kertoi todistaneensa useaan otteeseen, kuinka äiti tappoi kissanpentuja vasaralla ja surmasi myös muita lemmikkejä syöttämällä niille hitaan kuoleman aiheuttaneita reseptilääkkeitä.

Lasten mukaan vanhemmat esittivät uhkauksia estääkseen heitä kertomasta kaltoinkohtelusta viranomaisille. He muun muassa väittivät, että sosiaaliviranomaiset veisivät lapset ja raiskaisivat heidät, jos poliisi saisi vihiä kotioloista.

Yksi lapsista kertoi perheen muuttaneen osavaltiosta toiseen ja piilotelleen heitä leirintäalueilla välttääkseen viranomaisten kysymykset. Paikallisen Farmington Daily Times -lehden mukaan New Mexicon lastensuojeluviranomaiset ovat saaneet tapauksen paljastumisen jälkeen useita perhettä koskevia raportteja muun muassa Alaskan, Kansasin, Missourin ja Montanan osavaltioiden viranomaisilta.

Isä kiistää, poika puolustaa

Daily Mail kävi tapaamassa myös perheen isää, joka on vapaalla jalalla. Mies kertoi epäilevänsä, että perheen 17-vuotias tytär on keksinyt väitteensä, koska vanhemmat olivat kieltäneet tätä tapaamasta yhtä ystävistään.

Hän ei kuitenkaan osannut selittää, miksi kaksi aikuista tytärtä vahvistavat nuorempien sisartensa kertomukset.

– Minulla ei ole aavistustakaan, miksi osa lapsistani on kääntynyt meitä vastaan. Yritän edelleen käsittää nämä heidän valheensa. He repivät perheen hajalle. Olemme yrittäneet vanhempina parhaamme. Sydämeni on särkynyt, Timothy Crouch sanoi.

Eläinten rääkkäämistä koskevia väitteitä hän piti ”naurettavina”.

– Rakastamme eläimiä perheessämme. Emme koskaan vahingoittaisi niitä.

Kaikki Crouchien jälkeläiset eivät ole kuitenkaan yhtyneet syytöksiin. Perheen vanhimpiin lapsiin kuuluva poika Timothy Crouch Jr. on puolustanut vanhempiaan tiedotusvälineille.

– Perheenjäseneni ovat ihania ihmisiä. Minun äitini ja isäni kuuluvat parhaimpiin ihmisiin, joita voi kohdata, mies kertoi paikalliselle tv-kanavalle KOB4:lle.

Häntä itseään odottaa myös oikeudenkäynti, sillä häntä syytetään kolmen miehen uhkailemisesta kiväärillä perheen kotona toukokuussa.