Syyttäjä luopui syytteistä Alabamassa vatsaan ammuttua, sikiönsä menettänyttä naista vastaan

Julkaistu:

Piirikunnan valamiehistö oli sitä mieltä, että naisen olisi pitänyt saada syyte kuolemantuottamuksesta, mutta osavaltion syyttäjä oli eri mieltä.
Syyttäjä on luopunut keskiviikkona syytteistä vatsaan ammuttua ja sikiönsä menettänyttä yhdysvaltalaisnaista kohtaan. Nainen oli viidennellä kuukaudella raskaana ja sikiö menehtyi ammuskelussa.

Jeffresonin piirikunnan valamiehistö nosti syytteet aiemmin 28-vuotiasta Marshae Jonesia vastaan kuolemantuottamuksesta. Valamiehistö oli sitä mieltä, että Jones aiheutti sikiön kuoleman haastamalla riitaa ampujan kanssa.

Ampujaa, 23-vuotiasta Ebony Jemisonia, syytettiin alun perin sikiön kuoleman aiheuttamisesta, mutta hänet on sittemmin vapautettu syytteistä. Riidan kerrotaan liittyneen syntymättömän lapsen isään.

Nyt kuitenkin piirikunnansyyttäjä Lynneice Washington on ilmoittanut, että hän on päättänyt hylätä syytteet.

– Tämä on todella sydäntäsärkevä tapaus, Washington totesi lehdistötilaisuudessa.

– Tässä ei ole voittajia, ainoastaan häviäjiä.

Washington kertoi jo perjantaina käyvänsä tapauksen läpi. Hän on aiemmin kommentoinut, että valamiehistön jäsenet tekivät omasta mielestään oikeutetun päätöksen halutessaan jonkun henkilön vastuuseen sikiön kuolemasta.

Alabama on yksi Yhdysvaltain 38 osavaltiosta, jotka määrittelevät syntymättömät sikiöt henkilöiksi jotka voivat joutua henkirikoksen tai väkivallanteon uhreiksi.

Jonesin asianajaja Mark White kommentoi syyttäjän päätöstä kertoen asiakkaansa olevan helpottunut.

– Tämä auttaa Marshaeta toipumaan tästä tragediasta ja rakentamaan elämäänsä positiivisempaan suuntaan.

– Tämä on oikea päätös sekä asiakkaani, että Alabaman osavaltion hyväksi.