Sharjahin hallitsijan poika kuoli epäselvissä olosuhteissa luksusasunnossa Lontoossa – ”Siellä oli ilmeisesti pidetty juhlat”

Julkaistu:

Lontoossa muotisuunnittelijan uraa tehnyt sheikki Khalid bin Sultan al-Qasimi, 39, haudattiin keskiviikkona Arabiemiraateissa. Hänen väitetään kuolleen huumeiden ja seksin täyteisten juhlien päätteeksi.
Arabiemiraatteihin kuuluvan Sharjahin hallitsijan poika, sheikki Khalid bin Sultan al-Qasimi, 39, kuoli maanantaina Lontoossa. BBC:n mukaan Lontoon poliisi tutkii miehen kuolemaa toistaiseksi ”selittämättömänä”.

Al-Qasimi haudattiin keskiviikkoaamuna Arabiemiraateissa, ja maahan on hänen kuolemansa johdosta julistettu kolmen päivän suruaika. Sharjahin hallitsija, sheikki Sultan bin Mohammed al-Qasimi ilmaisi suruaan Instagram-julkaisussa, jossa hän sanoi poikansa olevan nyt ”Jumalan huomassa”.
Al-Qasimi oli luonut Lontoossa uraa muotisuunnittelijana. Hänen tuotemerkkinsä Qasimin vaatteita on ollut esillä muun muassa Lontoon muotiviikoilla. Vaatemerkin julkaisemassa tiedotteessa sheikin kerrottiin kuolleen ”odottamatta”, mutta siinä ei avattu tarkemmin kuolemaan liittyviä yksityiskohtia.

Poliisi on kertonut saaneensa ilmoituksen Knightsbridgen hienostokaupunginosassa sijaitsevassa kiinteistössä tapahtuneesta ”äkillisestä kuolemantapauksesta”. Al-Qasimille tehtiin tiistaina ruumiinavaus, mutta sen lopullisia tuloksia odotetaan edelleen.

Vahvistamattomia tietoja asunnolla pidetyistä huumejuhlista

The Sun -lehden mukaan al-Qasimin ruumiin löysi maanantaina tämän kattohuoneistosta miehen oma henkilökunta. Lehden lähteiden mukaan ambulanssilla paikalle tulleet ensihoitajat olisivat hälyttäneet asunnolle poliisin löydettyään sieltä huumeita.

– Siellä oli ilmeisesti pidetty juhlat, joissa jotkut vieraista käyttivät huumeita ja harrastivat seksiä. Epäilynä on, että sheikki Khalid saattoi kuolla huumeiden nauttimisen tuloksena. Poliisitutkinnan lisäksi käynnistetty on kiireinen sisäinen tutkinta, ja henkilökunnan on käsketty pitämään suunsa kiinni, lehdelle nimettömänä puhunut lähde kertoi.

Sharjahissa syntynyt al-Qasimi asui Britanniassa 9-vuotiaasta asti. Emiraattia vuodesta 1972 lähtien johtanut hallitsija menetti poikansa kuollessa jo toisen perillisensä, sillä perheen vanhempi poika, sheikki Mohammed Bin Sultan al-Qasimi kuoli perheen Sussexissa omistamalla maatilalla heroiinin yliannostukseen vuonna 1999. Kuollessaan hän oli 24-vuotias.
– Kuten monet nuoret arabimiehet, sheikki Khalid nautiskeli vapauksista, joita hänellä oli Lontoossa. Mutta se päättyi hyvin traagisesti, yksi The Sunin lähteistä kertoi.

– Hän oli uskomattoman lahjakas ja kova tekemään töitä. Hän oli mahtava persoona, kertoi puolestaan al-Qasimin läheinen ystävä ja entinen liikekumppani Elliott Frieze lehdelle.

BBC:lle nimettömänä puhunut ystävä kuvaili al-Qasimia puolestaan ulospäinsuuntautuneeksi, anteliaaksi ja ystävälliseksi mieheksi.

– Hän ei välittänyt liiemmin egoilusta – hän olisi voinut, mutta ei tehnyt niin, ystävä sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt