Sadat vieraat oksentelivat Imelda Marcosin 90-vuotisjuhlissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sadat vieraat oksentelivat Imelda Marcosin 90-vuotisjuhlissa

Filippiinien edesmenneen diktaattorin vaimon Imelda Marcosin 90-vuotisjuhlat saivat sotkuisen lopun, kun sadat pahoinvoivat juhlavieraat kiidätettiin sairaalaan.

3.7.2019 14:40 | Päivitetty 3.7.2019 15:16

Marcosin suuret synttäribileet päättyivät kaaokseen keskiviikkona Manilassa, kun ainakin 260 vierasta sairastui kesken juhlien. Syyksi epäillään ruokamyrkytystä.

Ambulanssit kiidättivät oksentelusta, ripulista ja heikotuksesta kärsiviä vieraita Manilan sairaaloihin.

Juhlat oli pidetty suuressa sisähallissa ja mukana oli noin 2 500 vierasta. Juhlien ohjelmassa oli lauluesityksiä ja puheita. Vieraille jaettiin Imeldan nimellä varustettuja vesipulloja ja muoviastioihin pakattuja aterioita.

Yksi sairastuneista oli Leonora, joka kertoi AFP:lle epäilevänsä, että juhlissa tarjoiltu ruoka aiheutti pahoinvoinnin.

– En ollut kovin nälkäinen, joten söin vain kananmunan ja keitettyä riisiä. Sitten oksensin ja minut vietiin sairaalaan tiputukseen, nainen kertoi AFP:lle.

– Syytän tästä kokkia. Kaikki tietävät, että Madam (Imelda) on syytön, koska ei tehnyt ruokia, nainen lisäsi.

Imelda Marcos ei itse ole sairastuneiden joukossa, kertoivat hänen avustajansa paikalliselle DWIZ-radioasemalle.

– Ruoka saattoi olla pilalla, mutta me pysymme vahvoina, sanoi Marcosin tytär, juuri senaattoriksi valittu Imee Marcos juhliin jääneille Facebookin livestreemin mukaan.

Perhe julkisti myöhemmin anteeksipyynnön ja vetosi sairastuneita olemaan yhteydessä viranomaisiin tapauksen tutkinnan yhteydessä.

Imelda Marcos (oik.) sai halauksen 90-vuotispäivänään.­

Imelda Marcos on vuonna 1986 vallasta syrjäytetyn ja -89 maanpaossa kuolleen diktaattori Ferdinand Marcosin leski.

Imelda Marcos tuli tunnetuksi muun muassa jättimäisestä kenkäkokoelmastaan. Hänen perheensä on taas saavuttamassa poliittista valtaa Filippiineillä ja heillä on hyvät välit nykyiseen presidentti Rodrigo Duterteen.

Imelda Marcos sai silti viime marraskuussa 11 vuoden vankeustuomion useista korruptiosyytteistä. Niiden mukaan hän oli siirtänyt laittomasti 200 miljoonan dollarin edestä rahaa sveitsiläissäätiöille toimiessaan Manilan kuvernöörinä 1970-luvulla.

Marcos on kiistänyt syyllisyytensä ja on toistaiseksi vapaalla jalalla valituksen käsittelyn ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?