Von der Leyen on Merkelin luottonainen ja seitsemän lapsen äiti

Von der Leyen on kuulunut Saksan hallitukseen vuodesta 2005 lähtien eli ainoana ministerinä Merkelin koko kanslerikauden ajan.

Nykyisessä tehtävässään Saksan puolustusministerinä von der Leyen on toiminut vuodesta 2013.

2.7.2019 20:26

EU-komission uudeksi puheenjohtajaksi nouseva saksalainen Ursula von der Leyen on pitkäaikainen ministeri, joka tunnetaan liittokansleri Angela Merkelin läheisenä liittolaisena.

Nykyisessä tehtävässään Saksan puolustusministerinä von der Leyen on toiminut vuodesta 2013. Sitä ennen hän ehti hoitaa työ- ja sosiaaliministerin sekä perheministerin tehtäviä. Von der Leyen on kuulunut Saksan hallitukseen vuodesta 2005 lähtien eli ainoana ministerinä Merkelin koko kanslerikauden ajan.

Hän edustaa Merkelin tavoin kristillisdemokraatteja.

Sujuvaa ranskaa ja englantia

60-vuotias von der Leyen on lääketieteen tohtori ja seitsemän lapsen äiti, joka puhuu sujuvaa ranskaa ja englantia. EU-instituutioiden kotipaikka Bryssel on von der Leyenille tuttu jo entuudestaan, sillä hän syntyi ja vietti lapsuusvuotensa Belgian pääkaupungissa, missä hänen isänsä työskenteli korkeana virkamiehenä Euroopan talousyhteisön (ETY) palveluksessa.

Von der Leyenin nykyinen kotikaupunki on Pohjois-Saksan Hannover.

Aiemmin von der Leyenin nimi oli usein esillä spekulaatioissa Saksan tulevasta liittokanslerista, mutta enää viime vuosina hän ei ole kuulunut kärkinimien joukkoon Merkelin seuraajaksi. Sen sijaan häntä oli veikkailtu sotilasliitto Naton uudeksi pääsihteeriksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?