Norjalais­miljardöörin vaimosta laaditusta lunnas­kirjeestä selvisi uutta – poliisi otti kaupat syyniin: ”Meillä on vihjeitä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjalais­miljardöörin vaimosta laaditusta lunnas­kirjeestä selvisi uutta – poliisi otti kaupat syyniin: ”Meillä on vihjeitä”

Poliisilla on kiikareissaan tietty määrä myyntipisteitä, jotka myyvät sitä paperityyppiä, jolle lunnaskirje kirjoitettiin.

69-vuotias Hagen katosi lokakuun lopussa.­

1.7.2019 9:41

Norjan poliisi eteni viime viikolla Anne-Elisabeth Hagenin katoamisen tutkinnassa. Keskeiseen osaan tutkinnassa on noussut lunnaskirje, joka löydettiin Hagenin talosta Oslon itäpuolella sijaitsevasta Fjellhamarista.

Nyt poliisilla on kiikareissaan tietty määrä myyntipisteitä, jotka myyvät sitä paperityyppiä, jolle lunnaskirje kirjoitettiin. Asiasta kertoo Dagbladet.

Tiedon avulla aiotaan selvittää, mistä kyseinen paperi on ostettu.

Norjalaisen miljardöörin Tom Hagenin 69-vuotias vaimo katosi lähes kahdeksan kuukautta sitten lokakuun lopussa.

– Meillä on vihjeitä siitä, missä kyseistä paperia on tuotettu ja myyty, ja nyt asiaa tutkitaan, tutkinnanjohtaja Tommy Brøske kertoi Dagbladetille torstaina.

IS uutisoi aiemmin, että kirjeessä vaadittiin noin yhdeksän miljoonan euron lunnaita naisen vapauttamista vastaan. Poliisi pitää mahdollisena, että lunnaskirje oli laadittu luomaan illuusio kidnappauksesta.

– Tämä on voitu tehdä sekoittaakseen ja johtaakseen harhaan poliisia ja näin hidastaakseen tutkintaa, Brøske kertoi.

Lunnaskirje löydettiin Hagenin talosta Oslon itäpuolella sijaitsevasta Fjellhamarista.­

Keskiviikkona poliisi kertoi, että tapauksen päähypoteesi on muuttunut. Aiemmin Hagenin uskottiin olleen siepattu, mutta nyt poliisi uskoo, että kyseessä on henkirikos.

Norjalaislehden VG:n mukaan usealle A4-kokoiselle paperille printattu kirje on kirjoitettu käyttäen ruotsin ja norjan kieliä sekaisin. Tekstissä ei ole juurikaan välimerkkejä. Kirje sisältää yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten Hagenin perheen tulisi kommunikoida kidnappaajien kanssa.

Dagbladetin mukaan kirjeen tutkintaan ovat osallistuneet sekä käsialan että kielen asiantuntijat.

Kirjeessä annetaan myös koodiavain, sekä luettelo eri koodeista, joita käytettäisiin viestinnässä ja lunnasrahojen maksamisessa. Lunnaita vaadittiin maksettavaksi kryptovaluutalla useissa erissä. VG:n tietojen mukaan kryptotilin selvittäminen voisi olla tärkeä, vaikkakin vaikea apu tutkinnassa.

Poliisi toivoo, että lunnaskirjeessä annettu koodiavain lunnaiden toimittamiseksi voisi olla apuna tapauksen tekijän jäljittämisessä.

Viimeinen merkki Anne-Elisabeth Hagenista oli puhelinkeskustelu, jonka hän kävi perheenjäsenen kanssa katoamispäivänsä aamua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?