Toteutuuko Trumpin ja Kimin spontaani tapaaminen? Matkanjärjestäjä: Demilitarisoitu vyöhyke suljettu Pohjois-Korean puolelta tulevilta turisteilta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Toteutuuko Trumpin ja Kimin spontaani tapaaminen? Matkanjärjestäjä: Demilitarisoitu vyöhyke suljettu Pohjois-Korean puolelta tulevilta turisteilta

Trumpin mukaan tapaamisesta tulisi erittäin lyhyt, käytännössä kättely.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat Hanoissa 28. helmikuuta 2019.­

30.6.2019 6:07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi sunnuntaina, että hän ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un haluavat tavata toisensa tänään Koreat jakavalla demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

Trump saapui Souliin myöhään lauantai-iltana Osakan G20-kokouksesta. Hän oli aiemmin heittänyt Twitterissä ilmoille spontaanin ajatuksen Kimin tapaamisesta.

Mikäli Trump ja Kim tapaavat, se olisi jo kolmas kerta reilun vuoden sisällä. Edellisen kerran kaksikko kohtasi neljä kuukautta sitten Hanoissa.

– No, katsotaan. Hän haluaa sitä erittäin paljon, Trump vastasi toimittajan kysymykseen mahdollisesta tapaamisesta demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

– He yrittävät saada sen onnistumaan. Me molemmat haluamme tehdä sen. Siitä (tapaamisesta) tulee erittäin lyhyt, käytännössä kättely. Se on kuitenkin OK, kättely merkitsee paljon.

Spekulaatiot johtajien tapaamisen järjestymisestä kiihtyivät sen jälkeen, kun Pohjois-Koreassa toimiva matkanjärjestäjä Koryo Tours ilmoitti Twitterissä, että demilitarisoitu vyöhyke on sunnuntaina suljettu Pohjois-Korean puolelta tulevilta turisteilta.

Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin mukaan Trumpin ja Kimin kättely Koreoiden rajalla olisi ”merkittävä virstanpylväs” Pohjois-Korean ydinaseriisuntaa koskevassa prosessissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kävi lauantai-iltana illallisella Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin ja tämän vaimon Kim Jung-sookin kanssa.­

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?