Putinin outo ulostulo sai suositun poplaulajan ärähtämään – presidentillä myös oma teoria Trump-ilmiöstä

Julkaistu:

Venäjän presidentti on viime päivinä ottanut aktiivisesti kantaa länsimaalaiseen liberalismiin ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin.
Venäjän presidentti Vladimir Putin kommentoi lauantaina jälleen liberalismia ja seksuaalivähemmistöjä.

Hän sanoi Osakassa järjestetyn G20- tiedotustilaisuudessa, että pieni osa yhteiskunnasta on "melko aggressiivisesti" pakottanut enemmistön hyväksymään liberaaleja asenteita, mikä on johtanut poliittisiin muutoksiin, kuten Donald Trumpin valintaan presidentiksi.

Torstaina julkaistussa Financial Timesin haastattelussa Putin puhui siitä, että liberalismi on aikansa elänyt.

Tuolloin hän sanoi, että monikulttuurisuuden kaltaiset ajatukset eivät enää ole kestäviä.

Lauantain tiedotustilaisuudessa Putin sanoi jälleen, että liberalismin on tullut tiensä päähän ja puolusti Venäjän homopropagandaa koskevaa lakia.

– Joissakin Euroopan maissa vanhemmille sanotaan, että tytöt eivät voi enää käyttää hameita kouluissa? Mitä tämä on? Putin sanoi sekavanoloisen monologin aikana.

Putinin mielestä länsimaissa vähemmistö on suorastaan pakottanut enemmistön muuttamaan asenteitaan.

– Liberaalien ajatusten edustajat asettavat kouluihin tietynlaista seksuaalikasvatusta, vanhemmat eivät halua sitä, mutta ovat käytännössä kädet sidottuna. Ihmiset ovat kyllästyneet, hän sanoi.

Hänen mielestään se selittää Trump-ilmiötä ja lännessä tapahtuvaa liikehdintää, kun onnettomat ihmiset suuntaavat kadulle purkamaan tunteitaan.

Putinin mielestä lännessä ei nähdä todellista ongelmaa. Sen sijaan syyttävä sormi kääntyy Venäjän harjoittamaan politiikkaan, vaikka Putinin mukaan edellä mainitut ovat "syvimpiä syitä” tyytymättömyydelle Euroopassa.

Elton John ärähti

Brittitähti Elton John ärähti perjantaina ja julkaisi useita twiittejä, sen jälkeen kun Putin sanoi, että Venäjällä ”ei ole mitään ongelmia LGBT-ihmisten kanssa” ja, että hän haluaa kaikkien olevan onnellisia.

John kirjoitti, että se ei vastaa todellisuutta.
– Hyvä presidentti Putin, olin syvästi pettynyt luettuani haastattelusi Financial Timesissa. Olen täysin eri mieltä kanssanne siitä, että monikulttuurista ja seksuaalista monimuotoisuutta yhteiskunnassamme koskeva politiikan toteuttaminen olisi vanhentunutta.

– Tämä tuntuu minusta tekopyhältä, poplaulaja kirjoitti.

Elton Johnin mielestä Venäjän puheet ja teot eivät kohtaa. Hän viittaa elämäänsä käsittelevään elokuvaan Rocketman, joka sensurointiin Venäjällä. Elokuvasta on muun muassa poistettu viittaukset hänen parisuhteeseensa David Furnishin kanssa.

Putin sanoi lauantaina, että Elton John on musiikkinero, joka on väärässä.

– Meillä on hyvin rauhallinen asenne LGBT-yhteisöjä kohtaan, hän sanoi.

Putinin mielestä arvostelijat eivät ymmärrä Venäjän lakia, jolla kielletään ”homoseksuaalinen propaganda” alaikäisiltä.

– Anna henkilön kasvaa, tulla aikuiseksi ja päättää, kuka hän on. Jätä lapset rauhaan, Putin vastasi.

Rocketman on luokiteltu Venäjällä K18 -elokuvaksi, joten alaikäiset eivät voi nähdä sitä elokuvateattereissa.

Lähteet: AFP, RIA-novosti, CNN

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt