Vladimir Putin Financial Timesille: Liberalismi on aikansa elänyt ja monikulttuurisuus järjetöntä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vladimir Putin Financial Timesille: Liberalismi on aikansa elänyt ja monikulttuurisuus järjetöntä

Venäjän presidentti Vladimir Putin G20-kokouksessa Osakassa 28. kesäkuuta 2019.

Venäjän presidentti Vladimir Putin G20-kokouksessa Osakassa 28. kesäkuuta 2019.

Julkaistu: 28.6.2019 14:22

Presidentin mukaan liberaalit hallinnot eivät ole onnistuneet turvaamaan kansalaisiaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää liberalismia aikansa eläneenä. Putin kommentoi asiaa Financial Timesin haastattelussa G20-maiden kokouksen alla.

Liberalismi on länsimaisten demokratioiden perustava ideologia.

Putin ylisti haastattelussa populismin lisääntymistä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Hänen mielestään monikulttuurisuuden kaltaiset ajatukset eivät enää ole kestäviä.

– Liberaalit eivät voi yksinkertaisesti sanella mitään kenellekään, kuten he ovat yrittäneet viime vuosikymmeninä tehdä, Putin totesi lehdessä.

Putinin mukaan liberaalit ajatukset sotivat ”kansan valtavan enemmistön etuja” vastaan. Hän kritisoi muun muassa Saksan liittokansleria Angela Merkeliä siitä, että tämä päästi Saksaan yli miljoona pakolaista.

Sen sijaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keräsi Putinilta ylistystä, koska tämä yrittää estää siirtolaisten ja huumeiden pääsyn Yhdysvaltoihin Meksikosta.

– Liberaalin idean mukaan mitään ei tarvitse tehdä. Maahanmuuttajat voivat tappaa, ryöstää ja raiskata vailla rankaisua, koska heidän oikeutensa maahanmuuttajina on suojattava, Putin kommentoi.

Putin kehui lisäksi Trumpia lahjakkaaksi ihmiseksi, joka tietää, kuinka äänestäjiin vedotaan.

Putinin mukaan Venäjää syytetään turhaan homofobiasta

Putin arvosteli liberaaleja hallintoja siitä, että ne eivät ole onnistuneet turvaamaan kansalaisiaan. Sen sijaan ne ovat Putinin mielestä pyrkineet järjettömään monikulttuurisuuteen, joka käsittää myös seksuaalisen monimuotoisuuden.

Putinin mukaan Venäjää syytetään kuitenkin turhaan homofobiasta, koska Venäjällä ”ei ole mitään ongelmia LGBT-ihmisten kanssa”. Jotkin asiat silti vaikuttavat presidentistä hieman yliampuvilta.

– He väittävät, että lapsella voi olla viisi tai kuusi sukupuoliroolia, Putin sanoi.

– Antaa kaikkien olla onnellisia, ei meillä ole mitään ongelmaa sen kanssa. Mutta tämä ei voi jättää varjoonsa ydinpopulaation muodostavien miljoonien ihmisten kulttuuria, perinteitä ja perhearvoja.

Tuoreimmat osastosta