12-vuotias tyttö temmelsi Floridassa uimarannalla ja heräsi aamulla kovaan kipuun – jalasta paljastui karmiva yllätys

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Amerikkalaisperheen Floridan-lomamatka sai karun käänteen, kun perheen 12-vuotias tytär alkoi tuntea kovaa kipua pohkeessaan.
Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa asuva 12-vuotias Kylei Brown perheineen oli ollut viettämässä lomapäivää Floridassa uimarannalla aiemmin tässä kuussa. Seuraavana päivänä tyttö heräsi aamulla tuntien kovaa kipua toisessa pohkeessaan, kertoo CNN.

Vanhemmat luulivat tyttären kipua jalkakrampiksi, joten perhe jatkoi lomaansa normaalisti. Seuraavana päivänä kipu oli kuitenkin yltynyt niin kovaksi, ettei hän pystynyt enää kävelemään, tytön äiti Michelle Brown kertoi alabamalaiselle tv-asema WKRG:lle CNN:n ja CBS:n mukaan.
  • Katso suomeksi tekstitetty haastattelu yllä olevalta videolta.
Äidin mukaan tyttären jalka alkoi turvota ja tytölle nousi kuume.

Vanhemmat olivat yhteydessä perheen lääkäriin, joka neuvoi vanhempia viemään tyttärensä sairaalan hätäpäivystykseen. Äidin mukaan tuolloin selvisi, että Kylein jalassa oli nekrotisoiva faskiitti, harvinainen ”lihansyöjäbakteeri.”

Tyttärelle suoritettiin hätäleikkaus nopeasti edenneen infektion poistamiseksi jalasta.

CNN ja CBS kertovat, että äidin mukaan tytär on nyt kotona, mutta edessä on vielä jatkohoitoa, mahdollisia lisäleikkauksia sekä fysioterapiaa.

Äiti uskoo, että tytär sai bakteerin rantapäivän aikana jalassaan olleen haavan kautta.

Nekrotisoiva faskiitti on harvinainen mutta hengenvaarallinen A-streptokokkibakteerin aiheuttamaa pehmytkudostulehdus. Sitä kutsutaan myös lihansyöjäbakteeriksi.

Yleensä taustalla on jokin ihohaavauma, jonka kautta bakteeri pääsee elimistöön.

Nekrotisoiva faskiitti vaatii välittömän suonensisäisen antibioottihoidon lisäksi usein pikaisen kirurgisen leikkauksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt