Meteorologit huolissaan 5G-verkoista: ”Jopa sekuntien viivästys saattaa tarkoittaa merkittävää riskiä terveydelle ja omaisuudelle”

Julkaistu:

Uudet 5G-matkapuhelinverkot saattavat häiritä sääsatelliittien lähettämiä tietoja.
Yhdysvaltain meteorologit ovat jo aiemmin ilmaisseet huolensa siitä, että yleistyvät 5G-verkot haittaavat sääsatelliittien välittämää tiedonkulkua ja siten viivästyttävät tärkeistä säävaroituksista kuten hurrikaaneista tiedottamista.

Meteorologien ja säätieteilijöiden järjestöt ovat kirjelmöineet asiasta Yhdysvaltain viestintävirastolle vaatien lähestyvien taajuushuutokauppojen lykkäämistä.

– Jopa sekuntien viivästys saattaa tarkoittaa merkittävää riskiä terveydelle ja omaisuudelle, huomauttaa AccuWeather-yhtiön johtaja Jonathan Porter erillisessä kirjeessään.

Yhdysvalloissa liikennettä 5G-tarkoituksiin 1 675–1 680 MHz taajuusalueilla havittelee Ligado Networks.

Yhtiö ehdottaa ratkaisuksi, että sääpalvelut voisivat jatkossa ladata säädataa internet-verkkojen kautta.

Säähavaintoja tekevät tahot ovat jo selvittäneet vaihtoehtoa, mutta havaitsivat, ettei nykyinen teknologia riitä siirtämään tarvittavan suurta tietomäärää riittävän nopeasti.

5G-verkkoja tutkinut professori William Webb kuitenkin toteaa, että tiedonkulun häiriintyminen riippuu paljolti siitä, mihin 5G-verkkoja pystytetään.

– Jos ne sijaitsevat kaupunkien keskustoissa niin tuskin niistä aiheutuu häiriötä, mutta säähavaintokeskusten lähellä niin saattaa käydä, Webb toteaa BBC:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt