Tunisiassa musta päivä: vakavasti sairas presidentti vietiin sairaalaan, muutamaa tuntia aiemmin itsemurhaiskut ravisuttivat pääkaupunkia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tunisiassa musta päivä: vakavasti sairas presidentti vietiin sairaalaan, muutamaa tuntia aiemmin itsemurhaiskut ravisuttivat pääkaupunkia

Tunisiassa presidentti Beji Caid Essebsi on vakavasti sairas, kertoi maan presidentin kanslia torstaina.

Beji Caid Essebsi on Tunisian ensimmäinen vapailla vaaleilla valittu presidentti.­

27.6.2019 19:29

92-vuotias Essebsi vietiin sairaalaan maan pääkaupungissa Tunisissa. Essebsin neuvonantajan mukaan presidentin tila on kriittinen.

Essebsi on Tunisian ensimmäinen vapailla vaaleilla valittu presidentti. Hän nousi tehtävään vuonna 2014, kolme vuotta sen jälkeen kun Tunisian pitkäaikainen diktaattori Zine el-Abidine Ben Ali syrjäytettiin mielenosoitusten seurauksena.

Ilmoitus presidentin tilasta annettiin muutama tunti sen jälkeen, kun kaksi itsemurhaiskua oli järisyttänyt Tunisia. Iskussa kuoli poliisi ja haavoittui ainakin kahdeksan ihmistä, joista useat olivat siviileitä.

Iskujen tekijästä ei tietoa

Ensimmäinen isku tapahtui Tunisin keskuskadulla aamupäivällä paikallista aikaa. Ihmiset pakenivat ensimmäisen iskun paikalta paniikissa, mutta tapahtumapaikalle alkoi myöhemmin kerääntyä viranomaisille vihaista väkijoukkoa. Poliisi sulki alueen kauppoja ja toimistoja.

Toisen, noin puoli tuntia myöhemmin tapahtuneen iskun kohteena oli kansalliskaartin rakennus. Sisäministeriö kertoo iskijän räjäyttäneen itsensä rakennuksen takaovella. Iskussa haavoittui neljä kaartin henkilökuntaan kuulunutta.

Mikään taho ei ole vielä kertonut olevansa iskujen takana.

Viime vuoden lokakuussa itsemurhaiskijä räjäytti itsensä lähellä poliisiautoja samalla kadulla, jolla ensimmäinen isku tapahtui. Tuolloin haavoittui 26 ihmistä, joista suurin osa oli poliiseja.

Tunisiaa on pidetty niin kutsutun arabikevään ainoana myönteisenä esimerkkinä demokratian edistämisessä, mutta väkivalta on herättänyt huolta pohjoisafrikkalaisen valtion vakaudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?