Boeingin 737 Max -koneesta löytyi uusi turvallisuusriski – tärkeä testilento viivästyy

Julkaistu:

Mahdollisen turvallisuusriskin aiheuttama ongelma löydettiin simulaattoritestin yhteydessä.
Lentokonevalmistaja Boeingin 737 Max -konemallin paluu ilmaan uhkaa viivästyä entisestään. Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvaltojen ilmailuviranomainen FAA on löytänyt koneesta uuden, mahdollisen turvallisuusriskin aiheuttavan ongelman, joka yhtiön on selvitettävä ennen kuin kone voi saada jälleen lentoluvan.

Mahdollinen riski havaittiin viime viikolla suoritetun simulaattoritestin yhteydessä. Reutersin haastattelemien lähteiden mukaan paluuta varten tarvittava sertifiointilento viivästyy vähintään heinäkuun 8. päivään saakka.

Boeing ei tarkentanut, mistä uudessa riskissä on kyse, mutta yhtiö toteaa lausunnossaan tekevänsä yhteistyötä FAA:n kanssa jotta Max-kone voi palata turvallisesti matkustajakäyttöön.

Yli 300 ihmistä kuoli kahden 737 Max -koneen maahansyöksyissä lokakuussa ja maaliskuussa. Turmien on epäilty johtuneen suunnitteluvirheistä koneen automaattisessa suunnanvakausjärjestelmässä.

Sadat lentäjät ovat liittyneet mukaan joukkokanteeseen, jossa Boeingia syytetään turmaan johtaneiden virheiden peittelystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt