Trump varoittaa: sota Iranin kanssa hoidettaisiin ilmaiskuilla – ”Se ei kestäisi pitkään”

Julkaistu:

Presidentti Donald Trumpin mukaan Iranin ei kannata sotaan Yhdysvaltojen kanssa.
Iranin ja Yhdysvaltojen välit ovat viime viikkoina kiristyneet siihen pisteeseen, että maiden välille on pelätty voivat puhjeta aseellinen konflikti. Uutistoimisto AFP:n mukaan Trump sanoi keskiviikkona, ettei halua sotaa Iranin kanssa, mutta varoitti samalla että yhteenotto jäisi lyhyeksi jos sellainen syntyisi.

– Voin kertoa ettei se kestäisi pitkään, Trump totesi Fox Business Networkin haastattelussa.

Trump myös sanoi, että Irania vastaan puhkeava yhteenotto hoidettaisiin ilmaiskuilla, eikä amerikkalaissotilaita tarvitsisi lähettää Iraniin. Viime viikolla Trump kertoi peruneensa Irania vastaan suunnitellun ilmahyökkäyksen kuultuaan sen voivan aiheuttaa runsaasti kuolonuhreja.

Trump esitti kommenttinsa sen jälkeen, kun Iranin presidentti Hassan Rouhani yritti lievittää viimeaikaista sananvaihtoa toteamalla ettei Iran halua koskaan sotaan Yhdysvaltojen kanssa.

Yhdysvallat on painostanut Irania uusilla talouspakotteilla sen jälkeen kun maan asevoimat ampui alas miehittämättömän amerikkalaislennokin Omaninlahdella viime viikolla. Yhdysvallat on syyttänyt Irania myös kahdesta samalla alueella tehdystä iskusta ulkomaisia öljytankkereita vastaan.

Viime päivinä Yhdysvallat on myös tehnyt kyberiskun Iranin sotilastietojärjestelmiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt